Sou a: Inici / Noticies / La Brigada incorpora dues furgonetes 100% elèctriques

La Brigada incorpora dues furgonetes 100% elèctriques

Les seves bateries d’ió liti de 24 KWh presenten una autonomia de 163 quilòmetres, suficients per un dia complet de feina
27-10-2016

Atesa la necessitat de nous vehicles per part de la Brigada Municipal de l’Ajuntament d’Igualada i tenint en compte el compromís adquirit pel consistori amb les signatures del Pacte d’Alcaldes l’any 2008 i, posteriorment, del Programa Municipal d’Adaptació al Canvi Climàtic, aprovat al ple municipal l’any 2015, aquesta tardor s’han adquirit dues noves furgonetes 100% elèctriques per a la renovació de la flota de vehicles.

Concretament, al Pla Municipal d’Acció d’Energia Sostenible es recull el compromís de “renovar de forma progressiva la flota mòbil per vehicles més eficients energèticament i de baixes emissions de gasos”. De la mateixa manera,  en el  Programa Municipal d’Adaptació al Canvi Climàtic s’estableix la “substitució dels vehicles municipals per vehicles en base elèctrica”. Amb l’adquisició d’aquests vehicles, doncs, l’Ajuntament d’Igualada fa una aposta ferma pel vehicle elèctric, coneguts els seus avantatges mediambientals i de mobilitat urbana, fet que afegeix també uns beneficis potencials molt importants per a la ciutat i els seus habitants.

Les dues furgonetes incorporades són del model Nissan e-NV200 Professional Furgon, extremadament silencioses i totalment elèctriques, sense gasos contaminants ni d’efecte hivernacle. Les seves bateries d’ió liti de 24 KWh presenten una autonomia de 163 quilòmetres, suficients per un dia complet de feina i els pneumàtics són de classe A. Aquestes furgonetes presenten les opcions de càrrega normal adaptables a qualsevol instal·lació elèctrica, a més de la possibilitat de càrrega ràpida de 50kW a 125A, on és possible carregar el 80% de la bateria en 30 minuts. Disposen també d’un sistema exclusiu de navegació amb indicació dels punts de recàrrega més pròxims amb actualització automàtica. Tenint en compte que són vehicles per a la brigada municipal, la capacitat de càrrega també és important i, en aquest cas, disposen de 4,2 m³, suficient per a dos europalets o una càrrega de fins a 770 kg de pes.

Per a la seva adquisició, l’Ajuntament d’Igualada s’ha acollit al pla MOVEA, les ajudes promogudes pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per a estimular l’adquisició de vehicles d’energies alternatives.

IMATGES DELS VEHICLES A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir