Sou a: Inici / Noticies / La candidatura UNESCO de la Festa dels Reis, anhel de ciutat

La candidatura UNESCO de la Festa dels Reis, anhel de ciutat

La Comissió Cavalcada de Reis vol implicar tota la ciutat per fer la Festa dels Reis d’Igualada patrimoni UNESCO.
04-12-2014

El Teatre Municipal l’Ateneu ha acollit aquest dijous, 4 de desembre, un acte públic de presentació a la ciutat d’Igualada la candidatura de la Festa dels Reis per esdevenir Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. L’esdeveniment ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, el director general de Cultura Popular Tradicional de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, i el representant de la Comissió Cavalcada de Reis d’Igualada, Eduard Creus.

En aquest acte s’ha detallat el procés que està seguint la candidatura i s’ha fet una crida perquè ciutadania i entitats facin seva aquesta aspiració i facin pinya des d’ara per a assolir un objectiu que demanarà esforç i implicació. En l’actualitat s’està enllestint el material necessari per presentar candidatura –formulari oficial, vídeo i documents de prova– que es lliurarà al Departament de Cultura entre gener i febrer de 2015 i, a partir d'aquest moment, serà ja la Generalitat qui ho haurà de presentar al Consejo Nacional del Patrimonio Històrico, l’òrgan del Ministerio de Cultura encarregat de decidir quina de les candidatures proposades per les comunitats autònomes es presenta anualment a la UNESCO. Actualment cada Estat només pot optar a presentar una candidatura per any.

Els impulsors de la candidatura, que compten també amb el suport d’UNESCO Igualada, asseguren que aquest serà un procés llarg, que ha de durar uns anys, però que la festa, per la seva singularitat, té unes opcions per a ser reconeguda que cal explotar.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir