Sou a: Inici / Noticies / La Cantata Escolar d’Igualada torna amb 500 alumnes interpretant “El Follet Valent”

La Cantata Escolar d’Igualada torna amb 500 alumnes interpretant “El Follet Valent”

L'esdeveniment musical s'ha recuperat després de dos anys en que no s'ha fet per les restriccions sanitàries
30-03-2022

Amb la participació de tot l’alumnat de 4t de primària de les escoles d’Igualada, el dilluns 28 de març  va tenir lloc al Pavelló d'hoquei de les Comes la Cantata Escolar.

Donada la incertesa del tema sanitari, la cantata no es va començar a treballar fins al gener: primer en les sessions de formació que reben els mestres, després en el treball que cada escola desenvolupa a les seves aules i finalment en la presentació de tot el treball comú en un gran concert.

A l’inici, la M. Queralt Martí, directora de l’escola de música d’Igualada, va recordar que la Cantata escolar va ser el primer acte multitudinari que es va haver de suspendre per la pandèmia de Covid: “En aquella ocasió, els follets valents de 2020 van quedar silenciats, per un follet dolentot que va venir a trastocar, d’una manera furient, el nostre dia a dia...” També, fent referència als petits cantaires i a l’argument de la cantata, expressà un desig que ben segur tots compartim: “Els follets valents, savis sense por, menuts i desperts que tenim aquí, també ens cantaran que busquen la pau i que venen a fer nous amics. Potser aquest missatge l’haurien d’escoltar i fer seu alguns mandataris als qui no els importa la vida dels altres”.

L’alcalde, Marc Castells, al seu torn, es va referir a l’alumnat que participava en la cantata, a les escoles i als centres d’ensenyament artístics, remarcant el valor que tenen pel futur de la ciutat i, com ja és tradició, va acabar el seu parlament preguntant als nens i nens si tenien ganes de cantar. El sí de la resposta va ser clar, unànime i rotund. 

La cantata va ser seguida amb molta atenció i més d’una vegada, el bon fer dels cantaires i dels narradors va ser premiat amb aplaudiments entre cançó i cançó.

L’escenografia —arbres que representaven un bosc i siluetes dels personatges del conte— va estar coordinada per Xavier Mula, professor de l’escola d’art; el programa de mà el va realitzar una alumna, també de l’escola d’art; els narradors van ser joves alumnes de l’escola de teatre i tots els cantaires i músics van actuar dirigits per Montserrat Roset, professora de l’Escola de Música.

 

En finalitzar la cantata, després d’un llarg aplaudiment dirigit als mestres i a l’alumnat, l’alcalde d’Igualada i la regidora d’Ensenyament van obsequiar als col·laboradors i als mestres de música i de plàstica amb un petit detall floral.

  • Compartir