Sou a: Inici / Noticies / La Cantata Escolar torna a Les Comes el 20 de març

La Cantata Escolar torna a Les Comes el 20 de març

Al voltant de 800 alumnes de 4t de Primària d'Igualada i Vilanova del Camí interpretaran la peça titulada 'Bruixes'
13-03-2017

El proper dilluns, 20 de març, el pavelló de Les Comes acollirà la cantata escolar Bruixes, amb música de Ricard Gimeno i text de Jesús Nieto, un acte coordinat regidories d’Ensenyaments Artístics i d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració de les escoles municipals d’Art, Música i Teatre d'Igualada i el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí. En aquesta quinzena edició hi participarà l’alumnat de 4t de Primària de les escoles d’Igualada i de Vilanova del Camí, en total gairebé 800 infants.

Tal com es va fer el curs passat, la cantata —adreçada als pares i als familiars dels alumnes— es farà dues vegades. La primera sessió serà a les 18h i intervindrà l’alumnat de les escoles Centre Educatiu Mestral-Montclar, Col·legi Jesús Maria, Col·legi Maristes Igualada, Col·legi Monalco, Escola Ateneu Igualadí, Escola Àuria, Escola Gabriel Castellà, Escola Garcia Fossas, Escola Pia, Escola Joan Maragall (Vilanova del Camí), Escola Marta Mata (Vilanova del Camí) i Escola Pompeu Fabra (Vilanova Del Camí). La segona sessió serà a les 19:30h i intervindrà l’alumnat de les escoles Acadèmia Igualada, Escola Dolors Martí Badia, Escola Emili Vallès, Escola Ramon Castelltort, Col·legi Escolàpies Igualada, Col·legi Mare del Diví Pastor d’Igualada, i Fundació Escola Mowgli. En les dues sessions també hi participaran un cor d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i alumnes de l’Escola Municipal de Teatre, que es faran càrrec de la narració.

A més de les cançons, també es podrà gaudir dels elements plàstics que ha fet l’alumnat de les escoles per a il·lustrar algunes escenes de la cantata i com ja és habitual, hi haurà l'acompanyament d'un conjunt instrumental format per professorat i alumnat de l’Escola Municipal de Música.

Tot i el títol, la cantata no és ben bé una història de bruixes, més aviat ens parla d'allò que som capaços d'imaginar quan no entenem les coses que ens passen. És, doncs, un conte que serveix per parlar de pors, de prejudicis i de supersticions però alhora és també un conte màgic i de somnis.

A nivell de mobilitat i per tal de millorar els accessos a les Comes, es recomana als assistents assistir-hi a peu o amb transport públic.

  • Compartir