Sou a: Inici / Noticies / La construcció del futur Centre Cívic Nord continua avançant

La construcció del futur Centre Cívic Nord continua avançant

Segons l’evolució actual, l'Ajuntament preveu la seva posada en marxa de cara a la propera tardor
26-02-2019

Les obres de construcció del futur Centre Cívic Nord es troben pràcticament al 60% a dia d’avui i, segons l’evolució actual, es preveu la seva posada en marxa de cara a la propera tardor.

Amb una inversió propera als 3 milions d’euros, l’equipament s’aixeca en un terreny de 1.600 m2, a tocar de l’Hotel Amèrica, amb façanes a l’Avinguda Mestre Muntaner i al carrer Sant Martí de Tous. L’Ajuntament va adquirir l’any 2016 aquesta parcel·la, de titularitat privada, ja amb aquesta voluntat. L’edifici constarà de cinc plantes, amb el seu accés principal pel c/ Sant Martí de Tous, on també es desenvoluparà una nova zona verda. Serà una estructura diàfana, amb molta entrada de llum natural, plenament accessible per a tots els seus usuaris i que seguirà també criteris d’eficiència energètica que li han de permetre disposar de la màxima classificació A.

L’Ajuntament va elaborar un pla funcional per avaluar les necessitats i requisits que hauria de tenir la instal·lació per a oferir uns espais i serveis el més adequats possible a allò que demandarà la ciutadania. Seguint aquest pla, a la planta baixa es preveu ubicar-hi el vestíbul general i la recepció, l’espai de treball dels responsables de coordinació, l’espai de trobada, una sala polivalent gran, els serveis sanitaris generals i vestidors; a la planta primera hi haurà una sala gran de lectura. Ja a la segona planta s’hi podrà trobar l’espai polivalent per entitats amb un despatx de tècnics i l’espai d’oficines on es preveu traslladar el departament d’Entorn Comunitari i Cooperació. A la planta tercera hi haurà una aula de cuina, una aula de formació, l’espai de reunions i una aula de manualitats i, a la quarta planta es plantegen dues aules d’activitats dirigides i una terrassa que podrà acollir també activitats a l’aire lliure. Totes les plantes comptaran, a més, amb lavabos i espais de magatzem.

Els equipaments cívics a Igualada · El futur Centre Cívic Nord d’Igualada vol oferir a les entitats i ciutadania de la zona Nord nous espais per a celebrar-hi actes i reunions, per estudiar i llegir o per participar en tallers i cursos. Igualada disposa a dia d’avui de quatre centres cívics públics: dos de titularitat municipal, el Centre Cívic de Fàtima i l’Espai Cívic Centre, i dos que depenen de la Generalitat de Catalunya, el Casal del Passeig i el Casal Cívic Montserrat. Els dos equipaments cívics que depenen de l’Ajuntament ofereixen al voltant de 350 cursos, tallers i activitats cada any, als quals s’hi inscriuen gairebé 5.000 persones.

El Centre Cívic de Fàtima, inaugurat l’any 1995 i ubicat al districte Ponent, té una àrea d’influència d’uns 5.100 habitants incloent Sesoliveres i el Pla de La Massa, mentre que l’Espai Cívic Centre, obert el 2005, cobreix el districte Centre amb un públic potencial de 8.900 habitants. El Casal Cívic Montserrat, al districte de Llevant, dóna servei a una població d’unes 9.100 persones i el Casal del Passeig, cobreix el sud del districte Pla de Sant Magí, amb uns 6.200 habitants. Aquesta distribució fa que la zona que comprèn el nord del Pla de Sant Magí, el nord del districte Ponent i Les Comes, amb uns 11.000 habitants, no tingui cap centre cívic de proximitat. És, a més, una zona amb pocs recursos com sales polivalents, ludoteques, espais per joves i gent gran o per la celebració d’actes. L’Ajuntament, doncs, calcula que la influència del futur Centre Cívic Nord donarà servei a una població d’uns 15.000 habitants.

El futur Centre Cívic Nord d’Igualada vol oferir a les entitats i ciutadania de la zona Nord nous espais per a celebrar-hi actes i reunions, per estudiar i llegir o per participar en tallers i cursos. Igualada disposa a dia d’avui de quatre centres cívics públics: dos de titularitat municipal, el Centre Cívic de Fàtima i l’Espai Cívic Centre, i dos que depenen de la Generalitat de Catalunya, el Casal del Passeig i el Casal Cívic Montserrat. Els dos equipaments cívics que depenen de l’Ajuntament ofereixen al voltant de 350 cursos, tallers i activitats cada any, als quals s’hi inscriuen gairebé 5.000 persones.

  • Compartir