Sou a: Inici / Noticies / La Cursa Popular deixa més de 2.000 euros per un projecte solidari

La Cursa Popular deixa més de 2.000 euros per un projecte solidari

Amb el suport del departament de Cooperació, AquaSOS destina anualment mig euro per cada corredor de la Cursa Popular a una iniciativa solidària.
03-02-2016

Des de fa ja fa sis anys, L’Associació de Socorristes AquaSOS fa una donació de mig euro per cada participant de la Cursa Popular d’Igualada a un projecte solidari. Aquesta prova, organitzada pel departament d’Esports de l’Ajuntament i que anualment se celebra al mes d’octubre, reuneix milers de participants i mobilitza especialment tots els centres escolars de la ciutat.

La cursa de l’any 2015 va  tenir 4.125 participants i, per tant, la donació per part d’AquaSOS és de 2.062,50 euros. El projecte solidari escollit en aquesta ocasió ha estat la construcció d’un col·legi de secundària i batxillerat al barri de Thiaroye del municipi de Pikine, al Senegal, que té el suport des d’Igualada de la Fundació Educació Solidària de l’Escola Pia. Aquest dimecres han protagonitzat la donació simbòlica del taló Manel Bagunyà per part d’aquesta fundació, Pep Méndez d’AquaSOS, el tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari i Cooperació de l’Ajuntament, Fermí Capdevila, i la Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, Rosa Sánchez.

El municipi de Pikine presenta, pel que fa a l’educació, les mancances típiques de les poblacions situades a l’extraradi de Dakar, que han crescut de manera exponencial els darrers quaranta anys, fruit de l’emigració interna del camp cap a la ciutat. Aquest creixement, en molts casos anàrquic i sense cap planificació, ha generat barris sense les cobertures més bàsiques pel que fa a serveis públics, com ara centres sanitaris o escoles. 

Aquesta actuació concreta s’emmarca en un programa més ampli, que ja compta amb una escola de primària, un centre social i cultural per al desenvolupament del jovent del barri, una sala polivalent i unes pistes esportives obertes a tota la població. Actualment l’escola té més de cinc-cents alumnes i el nombre de sol·licituds continua creixent cada any. Hi ha una creixent demanda per part dels escolars i les seves famílies perquè el centre ofereixi el cicle de batxillerat, de manera que no s’hagin de desplaçar a altres barris o poblacions per cursar-lo.

Això ha fet que es plantegi la construcció d’un nou edifici per acollir els alumnes de secundària. Un nou edifici que també permeti que hi hagi dues línies, de manera que es pugui respondre a les necessitats educatives de més alumnes del barri. El projecte es desenvoluparà en diferents fases i, en funció de l’obtenció de recursos, s’aniran construint classes per tal que els alumnes es puguin anar incorporant progressivament a l’escola.

  • Compartir