Sou a: Inici / Noticies / La Diputació lliura dos estudis de mobilitat a l'Ajuntament

La Diputació lliura dos estudis de mobilitat a l'Ajuntament

Concretament, un informe tècnic per a la regularització de la bicicletes i altres ginys a l'ordenança de circulació i un estudi de mobilitat del polígon industrial de Les Comes
20-10-2016
La Diputació lliura dos estudis de mobilitat a l'Ajuntament

foto: DIBA

La Diputació de Barcelona ha realitzat dos estudis de mobilitat del municipi d'Igualada, concretament un informe tècnic per a la regularització de la bicicletes i altres ginys a l'ordenança de circulació i un estudi de mobilitat del polígon industrial les Comes. Els dos documents han estat lliurats avui pel diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l'alcalde d'Igualada, Marc Castells.

L'informe tècnic per a la regulació de la bicicleta i altres ginys a l'ordenança de circulació municipal regula la utilització d'aquests modes de transport, principalment la bicicleta, però també es fixa en d'altres com el patinet elèctric, el monocicle elèctric, el segway, la cadira elèctrica o l'escúter elèctric.

El fet de promoure i prioritzar l'ús de les bicicletes i aquests ginys implica aplicar canvis en el disseny de la mobilitat. El document fa una síntesi de les ordenances existents pel que fa a la a la bicicleta i els ginys i analitza diversos factors com la circulació pel municipi, a la calçada, a les vies ciclistes, als espais per a vianants. També fa referència a l'ús de remolcs, l'estacionament i la retirada de les bicicletes de la via pública.

D'altra banda, l'estudi de mobilitat del polígon industrial de les Comes s'ha fet per analitzar les causes de l'elevat grau d'indisciplina en l'aparcament que es produeix en aquest espai. Tot i que l'oferta d'aparcament a la via pública és lliure, la demana és força desigual en algunes zones i s'observen algunes disfuncions, principalment en l'aparcament il·legal sobre la vorera en alguns trams de carrer.

(*informació via Diputació de Barcelona)

  • Compartir