Sou a: Inici / Noticies / La Fira BSTIM 2017 se celebrarà el 22 i 23 de febrer

La Fira BSTIM 2017 se celebrarà el 22 i 23 de febrer

L’organització de BSTIM ha presentat avui la nova imatge i ha anunciat els eixos que mouran la seva tercera edició a la capital de l'Anoia.
07-09-2016

L’organització de la fira de producció tèxtil BSTIM ha anunciat aquest matí que hi haurà una tercera edició, que es farà al recinte modernista de l’Escorxador d’Igualada i que tindrà lloc els dies 22 i 23 de febrer, unes dates idònies per al sector de la moda ja que és el període que les marques aprofiten per efectuar les comandes per a la següent temporada.

En una compareixença conjunta, Fira d’Igualada, l’agrupació tèxtil FAGEPI i l’Ajuntament d’Igualada han explicat que l’edició de 2017 anirà orientada a promocionar la moda quilòmetre zero, és a dir, aquella moda que es dissenya i fabrica en proximitat i que, per tant, és molt més respectuosa amb criteris socials i mediambientals que no pas aquella que es produeix d’altres indrets del món. Per tal de fer pedagogia de la moda quilòmetre zero i els seus avantatges, en el marc de la Fira s’organitzaran diverses xerrades i seminaris.

Una altra de les novetats d’enguany és l’increment de la partida pressupostària destinada a les accions internacionals. Si bé en la segona edició ja hi havien assistit compradors de diversos països com Estats Units o Rússia, per al 2017 l’organització convidarà distribuïdors amb alta capacitat de compra i s’agendaran diverses reunions comercials amb els expositors per tal que els contactes siguin de qualitat i s’augmenti així el número de comandes.

BSTIM ja ha deixat 4 milions d’euros a les empreses expositores En cada una de les dues edicions anteriors, la Fira de producció tèxtil BSTIM ha aconseguit aplegar a Igualada més de seixanta productors tèxtils i 1.400 visitants. Els compradors de marques de moda importants com Grup Inditex, Desigual, El Corte Inglés, Lacoste, Cortefiel o Loewe han estat presents en les edicions anteriors de BSTIM.

Els contactes comercials entre expositors i compradors van donar fruit ja des de la primera edició de febrer de 2015, i ara els organitzadors han realitzat un mostreig entre les empreses expositores per poder fer un balanç de la facturació generada a les empreses del territori en aquestes dues edicions de BSTIM. Segons les dades recopilades per Fira d’Igualada, el valor de les comandes tancades al BSTIM supera els 4 milions d’euros, una xifra que depassa de llarg les expectatives que s’havien dipositat en la fira. Una de les claus de l’èxit de BSTIM és el fet que sigui l’única fira de producció tèxtil de tot l’Estat, fet que li ha permès situar-se de seguida com fira europea de referència en la producció de fabricació tèxtil de proximitat.

La moda sostenible, una tendència a l’alça · La Moda sostenible és aquella que des del seu disseny a la seva comercialització i consum, té en compte els impactes socials i mediambientals que genera. El consum de proximitat és una tendència que agafa força en l’economia mundial i europea, i que es vincula a la Moda sostenible.

En aquest sentit, ja que els expositors de BSTIM són empreses principalment catalanes o estatals, compleixen les normes socials i mediambientals regulades per la Unió Europea, les més avançades del món. Els organitzadors han volgut remarcar també que la pròpia Fira utilitza materials reciclables en la seva producció d’espais pels expositors i materials del recinte firal. Així mateix, els consums de materials i productes de la pròpia Fira corresponen a proveïdors de proximitat.

BSTIM, fira de referència a Europa · La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) està organitzada per Fira d'Igualada i l'agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada que té per objectiu estimular la fabricació de proximitat i enfortir la indústria local.. La tercera edició tindrà lloc els dies 22 i 23 de febrer de 2017 al recinte de l’Escorxador d’Igualada i, amb només dues edicions celebrades, ja ha aconseguit consolidar-se com una fira europea de referència en la producció de fabricació tèxtil de proximitat.

(*informació via Fira BSTIM)

  • Compartir