Sou a: Inici / Noticies / La Fira de l'Ensenyameny d'Igualada s'amplia a dos dies

La Fira de l'Ensenyameny d'Igualada s'amplia a dos dies

La jornada de divendres, 3 de març, s’orientarà sobretot a les visites dels instituts d’Igualada i comarca i la de dissabte, dia 4, a un públic més familiar
15-02-2017

El proper divendres, dia 3, i el dissabte, 4 de març, Igualada acollirà per sisè any consecutiu la Fira de l’Ensenyament, que tindrà lloc a l’edifici de l’antic Escorxador Municipal, al carrer Prat de la Riba. Divendres obrirà portes de 9:30 a 13:30h i el dissabte de 10h a 14h i de 16 a 19h, amb l’entrada gratuïta per a tots els assistents. Precisament, el fet d’obrir una segona jornada i en cap de setmana, és una de les principals novetats d’aquesta nova edició.

Patrícia Illa, regidora d’Ensenyament i Joventut, ha explicat aquest dimecres que aquesta ampliació a dos dies obeeix a la voluntat d’oferir als joves una jornada de visita no lectiva i, alhora, de fer partícips les famílies i que hi puguin assistir també els pares que vulguin decidir conjuntament el futur acadèmic i professional dels seus fills.

La fira comptarà amb la participació d’un total de trenta universitats i escoles superiors, tant públiques com privades, que exposaran la seva oferta formativa per a poder resoldre tots els dubtes referents als seus estudis. Concretament, hi haurà el Campus Universitari d’Igualada, la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Girona (UdG), la UManresa i la UVic (Universitat Central de Catalunya), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Ramon Llull (URLl), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Abat Oliva CEU, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la Universitat La Salle, l’EAE Business School, l’ESERP Business School, l’ESIP Business & Marketing School, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV), l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM), l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB), l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), l’Escola Superior de Disseny (ESDI), l’escola de Disseny LCI Barcelona, el Centre Universitari de Disseny de Barcelona (BAU), l’Escola Universitària de Turisme de Barcelona (CETA), la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (URLl), la Ostelea School of Tourism and Hospitality i Les Roches International School of Hotel Management, l’Euroaula Tourism School of Barcelona, l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques (ESDAP) i la Vatel Andorra International Business School Hotel & Tourism Management.

En un altre dels espais de la fira, participaran quinze col·legis i instituts, exposant la seva oferta formativa d’ensenyaments professionals i artístics reglats, cicles formatius de Grau Superior i de Grau Mitjà i Programes de Formació i inserció (PFIs). Aquests seran l’Institut Milà i Fontanals, l’Acadèmia Igualada, l’Escola Municipal d’Art, Disseny i Artesania d’Igualada Gaspar Camps, la JOVIAT de Manresa, l’Escola d’Art Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, l’Escola de Sobreestants de Tàrrega, l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, el Campus Professional UVic - UCC, l’Escola de Formació Professional Avançada (EFPA), l’Escola Agrària de Tàrrega i l’Acadèmia de Perruqueria, Estètica i Quiromassatge (CEPEQ). També s’hi podran trobar els instituts que ofereixen formació en PFIs com ara l’Institut Milà i Fontanals, l’Escola Pia d’Igualada, l’Institut Montbui i el PTT de l’Anoia Sud.

D’altra banda, s’hi podran trobar també altres opcions de formació i orientació a Igualada, com ara CEINA, l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), TIC Anoia, el Grup Àuria amb la seva oferta de formació adaptada, i el Centre de Formació d’Adults d’Igualada (CFA).

Una altra de les novetats destacades d’aquesta edició serà una sala dedicada a la orientació, en què s’hi podran trobar els diferents cossos de seguretat pública, com ara els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat i els Agents Rurals, que informaran sobre convocatòries, dates i processos i resoldran tots els dubtes que puguin tenir els joves que es plantegin accedir-hi.

També hi haurà punts d’orientació personalitzada, un estand de Garantia Juvenil i el Punt d’Informació Juvenil de l’equipament municipal La Kaserna que, en aquest cas, oferirà dades de tots els serveis d’interès per als estudiants, com ara habitatge, mobilitat o beques, de totes les possibilitats que existeixen per a estudiar a l’estranger o de quines activitats de temps lliure es poden completar per complementar amb els estudis.

A més, el matí de divendres i després de la bona acollida de l’any passat, també s’oferiran xerrades informatives per part de les universitats públiques i dels centres de formació professional i artística d’Igualada. El dissabte, tant al matí com a la tarda, al programa s’hi afegiran altres xerrades d’orientació adreçades a les famílies.

Es pot consultar més informació AQUÍ.

 

  • Compartir