Sou a: Inici / Noticies / La FIRST LEGO League, diumenge vinent a Igualada

La FIRST LEGO League, diumenge vinent a Igualada

150 joves participaran en un dels tornejos classificatoris de la iniciativa, que se celebrarà al Campus Universitari del Pla de la Massa
14-02-2018

Fundació Scientia juntament amb el Consorci Universitari d’Igualada i l’Ajuntament de la ciutat celebrarà el proper 18 de febrer al Campus Universitari una nova edició del Torneig Classificatori FIRST LEGO League. FIRST LEGO League és el programa internacional que fomenta les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves de 10 a 16 anys a partir de diferents experiències d’aprenentatge que inspiren a més de 365.000 joves a 90 països de tot el món.

Els 150 joves que participaran al torneig de FIRST LEGO League a Igualada han estat treballant durant més de 10 setmanes en equip per dissenyar, construir i programar un robot, així com desenvolupar un projecte científic que solucioni un problema concret que ells mateixos han identificat. Tots els equips presentaran el dia 18 de febrer les seves propostes de solució, i també demostraran que han integrat els valors FIRST LEGO League, columna fonamental del programa.

A FIRST LEGO League el procés és molt més important que el resultat. Es basa en què fan els equips (Projecte científic i Joc de robot) i en com ho fan (Valors FIRST LEGO League). L’essencial és tot el que els joves descobreixen i aprenen mitjançant   l’experiència. Per això, FIRST LEGO League és molt més que robots!

Aquest any, a més d’aquest torneig a la ciutat d’Igualada, es celebraran 32 tornejos classificatoris FIRST LEGO League més, i en ells hi participaran 1.900 equips i 2.700 voluntaris. Els equips seleccionats dels Tornejos Classificatoris arribaran a la Gran Final FIRST LEGO League Espanya, que enguany es celebrarà a Logronyo, els dies 10 i 11 de març.

15.000 joves participants · Cada temporada FIRST LEGO League proposa la temàtica del repte que respon sempre a un problema d’actualitat. En aquesta 12a edició de FIRST LEGO League, 15.000 joves espanyols es submergiran al món de la gestió de l’aigua amb el Repte HYDRO DYNAMICS i exploraran on i com trobar-la, com transportar-la, com fer-ne ús i com gestionar-la. En el marc d’aquesta temàtica, Sorea i Aigua de Rigat han volgut sumar-se com a col·laboradors temàtics d’aquesta gran aventura de ciència i tecnologia per a joves al nostre país.

Els més petits de 6 a 9 anys també participen en aquesta aventura fascinant. El programa FIRST LEGO League Júnior proposa despertar la curiositat, promovent el descobriment i la cura del món que els rodeja. 23 esdeveniments FIRST LEGO League Júnior s’organitzaran en diferents ciutats per conèixer les propostes de millora d’aquests petits gegants de la creativitat. A Igualada, 6 equips FIRST LEGO League Júnior ens sorprendran amb la seva creativitat i enginy.

El progrés a la casella de sortida · L’aprenentatge integrat de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques –les anomenades STEM- així com una formació que potencia competències i habilitats del segle XXI com el treball en equip, la creativitat i la comunicació són claus perquè els joves es preparin pel seu futur. FIRST LEGO League proporciona als joves totes aquestes eines perquè progressin a nivell formatiu i personal despertant la seva curiositat, motivació i ganes d’aprendre. Una oportunitat única perquè es converteixin en els professionals que resoldran els reptes del futur.

FIRST LEGO League està impulsat, des de l’any 2006, per la Fundació Scientia que en col·laboració amb universitats, parcs tecnològics i entitats de promoció de la innovació (els socis FIRST LEGO League) organitzen el programa per a tot el territori. L’evolució del programa al llarg d’aquests 12 anys ha estat de creixement, essent avui Espanya el país d’Europa amb major participació en nombre d’equips.

FIRST LEGO League és molt més que robots perquè és vocacions STEM, és habilitats i competències del segle XXI, és diversió i experiència vital, és oportunitats de futur… i sobretot és una gran comunitat formada per participants, familiars, entrenadors, voluntaris, universitats i socis FIRST LEGO League, així com entitats i empreses col·laboradores que, cada any, fan possible que aquesta emocionant aventura sigui possible a Espanya.

Pla Social, generant oportunitats de futur per a tots els joves · FIRST LEGO League vol despertar l’interès per la ciència i la tecnologia de tots els joves, sense excepció, perquè tots tinguin l’oportunitat de créixer en valors, competències i coneixement.

Conscients de la difícil realitat que viuen molts joves al nostre país, i que la ciència i la tecnologia no són una prioritat a les seves vides, la Fundació Scientia ha posat en marxa un Pla Social per integrar alumnes de centres de màxima complexitat al programa FIRST LEGO League, amb l’objectiu d’iniciar-los en les STEM i promoure en ells el desenvolupament d’habilitats i competències com la companyonia i el treball en equip, la comunicació i la creativitat, l’esforç i la tenacitat.

Durant tres anys, el Pla Social integrarà a 50 centres de màxima complexitat, becant a 1.000 alumnes perquè formin part de FIRST LEGO League. L’experiència és avui una oportunitat per a ells i la Fundació Scientia vol apropar aquesta oportunitat a tots els joves, sense excepció, perquè el talent no té condició.

Més informació sobre la iniciativa AQUÍ.

Sobre la Fundació FIRST · El 1989 Dean Kamen, inventor i emprenedor, va fundar FIRST (sigles de “For Inspiration and Recognition of Science and Technology”), una fundació sense ànim de lucre amb la missió d’inspirar els joves en l’interès per la ciència i la tecnologia a través de programes innovadors. El 1998, FIRST i LEGO van unir forces per crear el programa FIRST LEGO League.

Sobre la Fundació SCIENTIA · FIRST LEGO League està impulsat a Espanya per la Fundació Scientia, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu promoure les vocacions científiques i tecnològiques a través dels valors de la innovació, la creativitat, el treball en equip i la resolució de problemes. En associació amb FIRST i LEGO, la Fundació Scientia organitza, des del 2006, FIRST LEGO League i, des del 2011, FIRST LEGO League Júnior.

Sobre LEGO Education ROBOTIX · Amb més de deu anys d’experiència, LEGO Education ROBOTIX ofereix els millors recursos educatius per crear experiències d’aprenentatge úniques amb què els joves desenvolupen les habilitats i competències del segle XXI. És l’únic distribuïdor autoritzat a Espanya d’inscripcions i materials FIRST LEGO League i col·labora destinant part dels beneficis a sostenir el programa FIRST LEGO League.

Sobre Sorea · Sorea, empresa especialista en la gestió del cicle integral de l’aigua, s’ha incorporat al programa FIRST LEGO League com a col·laborador temàtic del Repte HYDRO DYNAMICS, motiu central de la 12ª edició. A través de la innovació, l’economia circular o la promoció del diàleg i de la col·laboració, Sorea contribueix al desenvolupament sostenible a Catalunya i amb aquesta col·laboració vol contribuir  a la generació de talent en el territori així com aportar la seva experiència i coneixement a l’aprenentatge dels participants.

(*informació via FIRST LEGO League)

  • Compartir