Sou a: Inici / Noticies / La Generalitat i l’Ajuntament impulsen 36 pisos de lloguer assequible a Igualada

La Generalitat i l’Ajuntament impulsen 36 pisos de lloguer assequible a Igualada

29-04-2020

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han presentant aquest dimecres l’acord entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’Institut Català del Sòl, l’Ajuntament d’Igualada i la Promotora Igualadina Municipal d’Habitatges (PIMHA) per promoure el desenvolupament d’habitatge amb protecció oficial de lloguer a la nostra ciutat.

Aquest acord permetrà usar el solar de 739 m2 situat al carrer de la Virtut, número 13, que fa xamfrà amb els carrers del Cardenal Vives, Delícies i Virtut, per construir un immoble amb règim de protecció oficial, amb 36 habitatges destinats íntegrament a lloguer assequible, locals comercials en planta baixa i aparcament en planta soterrània.

En base a l’acord, l’Ajuntament cedeix a l’Incasòl l’ús privatiu del terreny en funció d’un dret de superfície de 75 anys de durada.El cost total aproximat de la construcció de l’edifici s’estima en 4.800.000 € (sense IVA). El conseller Calvet ha explicat que la intenció és que a final d'any es puguin licitar les obres per construir els nous habitatges i que comencin a construir el 2021 per acabar-los el 2023.

L’alcalde, Marc Castells, ha afirmat que “es tracta d’un anunci que en qualsevol circumstància seria una bona notícia, però que en el context actual agafa una dimensió encara més important, ja que significa que la ciutat no s’atura, que treballem intensament amb el Govern de Catalunya per atendre les necessitats de la nostra població i que les polítiques socials són una de les nostres prioritats”.

Castells també ha explicat que A causa de la situació de confinament, l’Ajuntament d’Igualada i l’Abadia de Montserrat han ajornat l’ofrena del Ciri Votiu de la Ciutat d’Igualada a la Verge de Montserrat, que cada any se celebra juntament amb entitats i institucions igualadines que commemoren un aniversari destacat. L’acte, que s’havia de dur a terme el dissabte 9 de maig, s’organitzarà en una nova data que es determinarà en funció de l’evolució de l’estat d’alarma i de les condicions en què s’apliqui el desconfinament.

Les entitats que estan convidades a l’Ofrena al Ciri Votiu a Montserrat aquest any: Comissió Reis d’Igualada (125è aniversari), SE futbol Ateneu Igualadí (100 anys), Schola Cantorum (80 anys), Igualada Hoquei Club (70 anys), Igualada Comerç (40 anys), Club Bàsquet Igualada (40 anys), Cine Club Ateneu (40 anys), Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia (30 anys), Diables d’Igualada (30 anys), Club Esportiu Escolapis (30 anys), Moixiganguers d’Igualada (25 anys), Associació Veïns Barri del Sant Crist (25 anys), Petits Diables d’Igualada (20 anys) i Anoia Golf Club (20 anys).

D’altra banda, en l’habitual roda de premsa dels alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena, Marc Castells ha fet referència a les diverses reunions que aquesta setmana han mantingut amb diversos membres del Govern de la Generalitat. Així, dilluns van mantenir un contacte telemàtic amb el conseller Calvet, en què es va acordar la reactivació immediata del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica. I dimarts es van fer sengles reunions amb les conselleres Vergés i Budó per avaluar la situació sanitària i econòmica de la zona . La consellera de Presidència va plantejar una línia d’ajuts específics per als ajuntaments de la zona i la consellera de Salut els va exposar que l’evolució sanitària és positiva i que l’epidèmia a la Conca d’Òdena està controlada

Castells també ha explicat que els ajuntaments de la Conca d’Òdena estan treballant conjuntament diversos instruments d’actuació en l’àmbit social i en el de promoció econòmica. “Són actuacions que anem consensuant i que cada municipi anirà adaptant a les seves necessitats i capacitats. Per tant, acordem un mateixa línia d’actuació, amb adaptació a la singularitat de cada municipi”.

Finalment, l’alcalde d’Igualada ha ofert les dades de mortalitat d’aquesta darrera setmana als municipis de la Conca d’Òdena i ha indicat que del 22 al 28 d’abril, el 2019 es van produir 13 defuncions i aquest any 2020 n’hi ha hagut i 20. Castells ha destacat que es manté la línia descendent i, per tant, es confirma l’evolució positiva de la situació.

 

 

 

 

 

 

 

  • Compartir