Sou a: Inici / Noticies / La Generalitat inicia els estudis per unir Igualada i la Ronda Sud

La Generalitat inicia els estudis per unir Igualada i la Ronda Sud

Tindrà prop d’un quilòmetre de longitud, amb dos viaductes per a creuar la riera Garrigosa i el riu Anoia i se situarà entre els dos enllaços de Sant Maure i Vilanova del Camí.
18-02-2016
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha licitat aquesta setmana la redacció de l’estudi informatiu que definirà la construcció d’un nou accés de la Ronda Sud d’Igualada (C-37) que connectarà aquesta via amb la capital de l'Anoia.
Durant les darreres setmanes, l’Ajuntament ha traslladat als nous responsables del departament la importància d’executar aquesta obra, no només per a facilitar l’accés a la carretera C-15, sinó per descongestionar els accessos de la meitat Nord d’Igualada, habitualment molt carregats en hora punta. L’any 2013, un primer estudi de la Diputació de Barcelona ja proposava tres possibles alternatives per connectar la Ronda Sud i la Ronda del Rec i ara, la Generalitat, en base a aquelles propostes i amb la redacció de l’estudi informatiu, inicia el procés per a dotar la ciutat d’una infraestructura llargament esperada.
 
El nou vial se situarà entre dos enllaços existents a la Ronda Sud: l’enllaç de Sant Maure i l’enllaç de Vilanova del Camí. Tindrà una longitud de prop d’un quilòmetre, i discorrerà entre els termes municipals de Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Igualada. L’estudi inclourà la construcció de dos viaductes per superar la riera Garrigosa i el riu Anoia i dos carrils de 3,50 metres d’amplada, amb vorals d’1 metre cadascun. El pressupost aproximat de les obres és de 8 milions d'euros.
  • Compartir