Sou a: Inici / Noticies / 'La Granja', proposta infantil de L'Estaquirot Teatre

'La Granja', proposta infantil de L'Estaquirot Teatre

El grup Xarxa ja està preparant la seva propera temporada que s’iniciarà el 18 de gener a les 6 de la tarda.
01-12-2014

Xarxa Igualada arriba a les portes del desembre amb La granja, un indret on comencen a passar coses estranyes. Aquesta és una de les darreres propostes de L´Estaquirot teatre. L’espectacle es podrà veure al Teatre Municipal l’Ateneu el proper diumenge dia 7 de desembre, a les 12:15h. Les entrades són a 6 € i a 5 € per als socis de Xarxa, que es vendran al vestíbul de l’Ateneu Igualadí, el dissabte de 7 a 8 del vespre i el diumenge des d´una hora abans de l’inici de l’espectacle. El grup Xarxa ja està preparant la seva propera  temporada que s’iniciarà el 18 de gener a les 6 de la tarda.

La companyia · L’Estaquirot teatre és una companyia fundada l’any 1973, que es dedica prioritàriament als espectacles dirigits a públic familiar, en els quals es barregen la comicitat i l'expressivitat que ofereix el llenguatge d'actors amb la màgia i l'espontaneïtat del llenguatge dels titelles, establint sempre una relació titella-actor que dóna força i ritme a l'acció, característiques que fan que els espectadors quedin immediatament captivats per les històries que proposa la companyia.

Durant tots aquests anys de treball ininterromput, L'Estaquirot teatre ha estat investigant constantment les tècniques dels titelles, tant en la seva vessant plàstica com expressiva. Tot això es tradueix en més de 8.500 actuacions realitzades amb 41 muntatges diferents, que van des dels espectacles de carrer i saltimbanquis en els seus inicis, passant pel titella de guant -la companyia va crear l'any 1981 el Teatre Ambulant de Titelles, petita carpa amb capacitat per a 130 persones que es va muntar en més de 40 ciutats de l'Estat- fins a consolidar-se amb els espectacles d'actors, titelles i objectes manipulats a la vista, amb els quals treballa actualment, i que l'han portat a participar en un gran nombre de festivals d'Europa i d'Àsia.

Actualment, al seu taller de Vilanova i la Geltrú, disposa d'una petita sala on s'ofereixen sessions adreçades a públic escolar, que poden consistir tant en representacions dels muntatges de la companyia, com en visites guiades en les que es pot veure i entendre el procés de construcció de titelles i escenografies per a la creació dels espectacles.

També ha creat una sèrie per a televisió amb titelles, 13 capítols en col·laboració amb TV3, La cuina dels titelles. El protagonista d’un conte popular presenta una recepta a tot un seguit de personatges que viuen en una cuina.

La granja · La companyia l´Estaquirot teatre, després de fer un seguit d´adaptacions de contes tradicionals, ha optat ara per fer un conte de creació pròpia, un petit musical. Aquesta obra està ambientada en una granja, un lloc que els més petits poden reconèixer fàcilment.

En aquesta granja, passen coses estranyes i un petit conflicte. El seu desenllaç ens farà mantenir l’atenció fins al final. Una de les característiques més importants de l’obra és la música. Les cançons i coreografies ens faran passar una estona divertida.

 

 

 

  • Compartir