Sou a: Inici / Noticies / La Junta Local de Seguretat d’Igualada es reuneix per encarar els reptes de futur de seguretat ciutadana per l’any vinent

La Junta Local de Seguretat d’Igualada es reuneix per encarar els reptes de futur de seguretat ciutadana per l’any vinent

La Junta s’ha celebrat amb representants de tots els cossos policials d’Igualada i s’han acordat reunions semestrals amb veïns i comerciants
15-12-2021

Aquest dilluns l’Ajuntament d’Igualada ha realitzat una Junta Local de Seguretat amb la presència dels diferents cossos policials de la ciutat. A la reunió s’han avaluat les dades de seguretat dels darrers anys i d’aquest 2021 i també les campanyes de patrullatge i de reforç de seguretat d’aquestes festes.

La tinenta d’alcalde i regidora de Governació, Carlota Carner, ha estat l’encarregada d’exposar els resultats d’aquesta trobada. Carner ha explicat que “tots els cossos de seguretat d’Igualada han presentat dades que corroboren la reducció dels fets delictius i de fets penals aquest 2021 respecte el 2019”. Carner ha remarcat que malgrat les dades siguin bones “cal seguir treballant com fins ara per tal de mantenir aquesta situació a la nostra ciutat”.

Un dels acords que s’ha pres en aquesta Junta Local de Seguretat ha estat el de convocar una reunió semestral amb presència de les forces policials de la ciutat amb les associacions de veïns per una banda i amb les associacions de comerciants per una altra. Aquestes reunions es faran els mesos de març i d’octubre amb l’objectiu, ha dit Carner, “d’apropar aquest tipus de junta a la ciutadania i per poder abordar i treballar totes les inquietuds, dubtes o comentaris en relació al tema de la seguretat als nostres carrers i barris”.

Valoració positiva de la campanya SUMA+

En aquesta Junta Local de Seguretat s’ha avaluat la campanya SUMA+, iniciada a finals de novembre, que consisteix en patrullatge a peu de carrer pels eixos comercials de la ciutat, per part de la Policia Local i el Cos de Mossos d’Esquadra, sumant esforços i coordinació màxima entre les dues forces de seguretat.

Carner ha explicat que la valoració que els cossos de seguretat fan de la campanya “és més que positiva, amb molt bon retorn dels comerciants i també de la ciutadania en general, que valora molt positivament aquesta tasca de proximitat i de prevenció dels cossos de seguretat i la possibilitat de poder transmetre inquietuds directament amb els agents”. Amb l’arribada dels dies de festa de Nadal, aquesta campanya s’adaptarà reforçant especialment els caps de setmana i dies festius amb l’objectiu de seguir sent presents al carrer i fer un acompanyament als comerços i ciutadania.

  • Compartir