Sou a: Inici / Noticies / La MICOD elaborarà un Protocol d’Actuació davant l’Assetjament Sexual

La MICOD elaborarà un Protocol d’Actuació davant l’Assetjament Sexual

El projecte s’elaborarà gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i serà un protocol conjunt de tots els municipis de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena
20-07-2017

El passat 2016, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) va promoure la campanya “No en deixem passar ni una” per unes ciutats lliures d’agressions sexistes. Sota aquest lema, la campanya pretén eradicar qualsevol forma d’assetjament sexual que es pugui donar en aquests espais festius posant nom a agressions que sovint es confonen i es minimitzen. Seguir insistentment una persona, controlar-la, escriure per Whatsapp de forma reiterada perquè no fa cas, apropar-s’hi massa envaint el seu espai, fer tocaments, aïllar o fer-se pesat malgrat ja hagi dit que no, no són actituds tolerables.

Es tracta d’agressions sexistes que es donen en espais de festa i d’oci nocturn on la seva normalització i naturalització s’ha convertit en un factor agreujant, doncs sovint són massa acceptades. La campanya pretén prendre consciència d’aquestes microviolències i també de formes més explícites de violència masclista. Res justifica cap agressió i, per tant, es reivindiquen espais lliures d’assetjament i on totes les persones hi puguin prendre part de forma lliure, diversa, igualitària i amb relacions basades en el respecte. El cartell inclou el telèfon d’atenció a la violència masclista, gratuït i confidencial i que atén les 24 hores. És el 900 900 120.

Nou Protocol d’Actuació davant l’Assetjament Sexual · A més, la Mancomunitat iniciarà el proper mes de setembre l’elaboració d’un Protocol d’Actuació davant l’Assetjament Sexual en espais públics d’oci. El projecte s’elaborarà gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i serà un Protocol conjunt de tots els municipis de la Mancomunitat. Es durà a terme conjuntament amb diferents departaments dels ajuntaments, implicats en l’organització de festes i espais d’oci i també es vol convidar a tots els grups de joves dels municipis. El projecte s’allargarà uns mesos i es preveu presentar-lo a mitjans de 2018. A partir del setembre s’iniciarà la fase de reclutament dels agents clau i es farà una crida a les entitats juvenils perquè prenguin part en el procés.

  • Compartir