Sou a: Inici / Noticies / La MICOD facilita la realització de tallers de coeducació als centres escolars

La MICOD facilita la realització de tallers de coeducació als centres escolars

La coeducació és una de les apostes importants que es fa des de l’Àrea d’Igualtat de gènere de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena
29-01-2019
La MICOD facilita la realització de tallers de coeducació als centres escolars

Foto: MICOD

L’Àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) apropa cada any el seu Programa de Coeducació a tots els centres reglats i no reglats del territori. Per aquest curs 2019/20 s’han programat 150 tallers que aborden aspectes relacionats amb estereotips i prejudicis de gènere, les violències masclistes, les identitats no normatives o el bullying per LGTBIfòbia.

El taller que més s’ha escollit per part dels centres de Primària és sobre les identitats que no segueixen les normes socials i culturals, és a dir, el nen que no respon a l’estereotip de gènere masculí o la nena que no respon al femení. També té força demanda el taller de contes no tradicionals i el de les joguines i publicitat no sexista. Pel que fa a Secundària, els tallers més escollits treballen la prevenció de violències sexuals en espais públics, l’assetjament a través de les xarxes socials i la gelosia en les relacions de parella.

Aproximadament uns 3.800 joves de la Conca d’Òdena participaran d’aquests tallers, que es coordinen i subvencionen des de l’esmentada Àrea d’Igualtat de gènere i que arriben cada vegada a més centres i edats: Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat però també casals i espais de joves, centres oberts i ludoteques.

La coeducació és una de les apostes importants que es fa des de l’Àrea d’Igualtat de gènere de la MICOD, ja que és des de la sensibilització i la conscienciació que s’identifiquen les discriminacions de gènere i els privilegis, contribuint així a canviar aquestes dinàmiques i patrons culturals masclistes i patriarcals.

(*informació via MICOD)

  • Compartir