Sou a: Inici / Noticies / La MICOD impulsa tallers de coeducació per la igualtat

La MICOD impulsa tallers de coeducació per la igualtat

La iniciativa ha inclòs diferents propostes sobre gènere i sobre prevenció de relacions conflictives entre joves.
14-07-2015

Al llarg d’aquest curs escolar 2014-15, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) ha apropat el projecte de coeducació a totes les escoles i instituts locals, amb diferents propostes sobre gènere i sobre prevenció de relacions conflictives entre joves.

El projecte inclou contes coeducatius, que s’allunyen dels contes tradicionals sexistes, per a 1r cicle de primària, tallers de coresponsabilitat i sobre gènere per a 3r cicle de primària i també fa una proposta molt interessant de tallers sobre gelosia i violència, amor romàntic, diversitat sexual, ciberassetjament, etc. per a joves de Secundària i Batxillerat. Les propostes també inclouen sessions de teatre-fòrum per a treballar relacions insanes i conflictives.

Les activitats promouen en l’alumnat la comprensió de les causes que sostenen les desigualtats entre homes i dones, nens i nenes, i busquen la reflexió per a capgirar situacions injustes, trencant amb prejudicis personals i col·lectius.

Amb els tallers i xerrades es promouen nous models de masculinitat i feminitat, allunyat dels models actuals d’home i dona sostinguts en imatges i creences estereotipades i sexistes. Així, es busca promoure la creació de noves identitats que millorin les relacions entres persones, asseguri la igualtat de drets i oportunitats de persones i en definitiva en resultin societats més lliures, igualitàries i democràtiques.

La Mancomunitat ja treballa per al Projecte Coeducatiu del proper curs escolar que mantindrà les propostes que fins ara s’han proposat als centres i també en espais educatius no reglats, i n’aportarà de noves.

Sessió sobre gènere per als cursos de català del CPNL · En coordinació amb el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), la MICOD ha dut a terme també una sessió sobre gènere i igualtat per a l’alumnat que està aprenent i millorant el seu nivell de català. Així, es promou el debat sobre les desigualtats de gènere incloent termes com patriarcat, masclisme, feminisme, estereotips sexistes,etc. i s’analitza també el sexisme present en els anuncis publicitaris.

 

(*notícia via MICOD)

  • Compartir