Sou a: Inici / Noticies / La MICOD se suma al Dia per l'Alliberament LGTBI

La MICOD se suma al Dia per l'Alliberament LGTBI

Amb motiu del 28 de juny, els municipis de la Mancomunitat organitzen actes per a la visibilització LGTBI i per a seguir trencant estereotips vers el col·lectiu
21-06-2017

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI.  Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar  i  reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Amb motiu del 28 de juny, els municipis de la Mancomunitat organitzen actes per a la visibilització LGTBI i per a seguir trencant estereotips vers el col·lectiu. Es penjarà la bandera irisada LGTBI als balcons dels ajuntaments i també es proposarà l’aprovació per ple del Manifest Institucional amb motiu del Dia Internacional.

A Santa Margarida de Montbui es pot trobar l’exposició Dones diverses, sobre dones trans, de l’Associació ACATHI. Serà durant el mes de juliol a l’espai d’exposicions de MontÀgora. A Òdena es farà el taller Celebrem la diversitat sexual i de gènere transformant la realitat per a joves, integrat en la setmana de la joventut. Serà el dijous 13 de juliol a la tarda. A Vilanova del Camí es faran tallers de contes sobre gènere i estereotips per a infants, en el marc del Casal d’Estiu la setmana del 3 al 7 de juliol. A Igualada es projectarà el documental Lluitadores, sobre dones grans lesbianes, amb la col·laboració de l’entitat Amicsgais. Serà dijous 13 de juliol a les 8 del vespre, en el marc del Pantalla Oberta.

Es pot trobar tota la informació als cartells que s’han editat amb motiu de la campanya, sota el lema #transformalamirada, que identifica les campanyes en favor dels drets LGTBI a la Conca d’Òdena. Tota la informació, també, al WEB de la Mancomunitat.

  • Compartir