Sou a: Inici / Noticies / La MICOD treballa per la igualtat als centres educatius

La MICOD treballa per la igualtat als centres educatius

Els centres fan la seva sol·licitud de tallers, xerrades i/o accions a inici de curs i les activitats es desenvolupen al llarg de tot el curs.
04-05-2016

Emmarcat en el II Pla d’igualtat de Gènere i dins la línia estratègica de coeducació, la Mancomunitat de la Conca d’Òdena coordina les accions del Programa Coeducatiu anual que arriba a tots els centres educatius de la demarcació. Els centres fan la seva sol·licitud de tallers, xerrades i/o accions a inici de curs i les activitats es desenvolupen al llarg de tot el curs amb l’objectiu de potenciar la coeducació a les escoles i entre les famílies, per tal d’eliminar el sexisme i l’androcentrisme en les relacions i pràctiques educatives i també oferir una educació lliure d’estereotips de gènere en tots els centres educatius i espais de lleure municipals.

Per al curs 2015/16 la Mancomunitat ha rebut més de cent demandes dels diferents centres de primària i secundària de la conca d’Òdena. Els tallers sol·licitats són les sessions de contes en clau d’igualtat per a primer cicle de primària, les quals les han demanat un total de set escoles; el taller de reinventar la publicitat en el qual es treballen els estereotips a la pantalla i el sexisme a la publicitat que l’han sol·licitat un total de tretze centres; els tallers de sensibilització vers la corresponsabilitat i la igualtat de gènere que l’han demanat un total de cinc centres; i sobretot les sessions de prevenció de violència masclista entre joves les quals treballen temes de gelosia, de l’amor romàntic, d’orientació sexual o masculinitat i que l’han demanat un total de onze centres de secundària.

Un total de quatre centres també han sol·licitat una sessió de teatrefòrum de prevenció de violència masclista, on s’exemplifiquen relacions conflictives de parella, i en la qual l’espectador/a es converteix en actor per tal de modificar la història i reflexionar sobre com són les relacions sanes i entenent que les discussions, els crits, i la violència no tenen cabuda en les relacions entre persones.

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena també ofereix formació a professionals del món educatiu i per aquest curs ha programat una acció per a l’estudiantat del Cicle Formatiu de Grau Superior en Educació Infantil de l’Institut Milà i Fontanals sobre els efectes de la socialització del gènere en infants de 0 a 6 anys. Una acció que s’ha valorat molt positivament des del centre i també des de la Mancomunitat, i la qual pretén tenir continuïtat. Per al proper curs 2016/17 la Mancomunitat, conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia volen apropar una proposta educativa per al professorat sobre el lliure desenvolupament de la identitat i sexualitat dels infants i adolescents i apropar conceptes i coneixements relacionats amb el col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals). Garantir els seus drets i el ple desenvolupament del col·lectiu LGTBI és un altre dels objectius del II Pla d’igualtat de Gènere de la Mancomunitat.

(*informació via MICOD)

  • Compartir