Sou a: Inici / Noticies / La Mostra convertirà L’Escorxador en punt de trobada dels joves

La Mostra convertirà L’Escorxador en punt de trobada dels joves

La Mostra JOVE té una imatge pròpia i proposa 13 espectacles per a públic de 12 a 18 anys. A més dels muntatges, els joves trobaran concerts, tallers, xerrades i un espai per a ells.
15-03-2016

En la seva 27a edició, La Mostra d’Igualada posa l’accent en els joves, el públic de 12 a 18 anys. Uns espectadors que deixen d’anar al teatre de la mà dels seus pares i que no hi tornen a posar els peus fins que ja són joves adults. La Mostra té la voluntat d’apropar-los les arts escèniques de manera que les puguin gaudir de la mateixa manera que la música, el cinema o els videojocs.

Aquest any, La Mostra ha fet créixer la franja d’edat dels joves (fins a 18 anys) amb la incorporació d’espectacles que es dirigeixen també a l’alumnat de batxillerat. Una altra novetat és que en aquesta edició es centralitzaran totes les propostes dedicades al públic jove a l’espai de L’Escorxador.

En total, 13 espectacles són els que conformen l’itinerari juvenil, que reflexionaran sobre diverses temàtiques, com l’ús de les xarxes socials (amb els muntatges #like_unfollow de TeDebat i iMe de la companyia Dara), les relacions (Et planto d’El vol del pollastre) o el rol de la dona (Abandónate mucho de Las XL). La Mostra també rebrà l’estrena a Catalunya d’Adolescer 2055 de Compañía Joven Primera Toma, una proposta vinguda de Madrid. Finalment, els joves podran gaudir també de Ragazzo de Teatre Tot Terreny, l’obra protagonitzada per Oriol Pla que ha entusiasmat crítica i públic.

Activitats paral·leles: el teatre més a prop que mai · Més enllà dels espectacles de La Mostra JOVE, hi ha activitats paral·leles per als joves: concerts, xerrades, tallers, un dinar popular i servei de bar, que convertiran L’Escorxador no només en espai d’exhibició, sinó també en un punt de trobada per als joves.

El divendres 8 d’abril, Marc Martínez explicarà la seva experiència com a actor de la mà del programa FlipArt de la Diputació de Barcelona. Els joves també tindran la possibilitat de conversar amb els actors de dos espectacles. La primera cita serà el dissabte 9, després de la funció  d’Adolescer 2055 de la Compañía Joven Primera Toma, en què actuen adolescents de 13 a 19 anys. També se celebrarà un col·loqui diumenge amb la companyia Dara, que proposa l’espectacle iMe. Les sessions seran dinamitzades pels crítics de Recomana.

Una altra activitat programada és un taller de batucada amb una de les companyies actuants, Brincadeira, que se celebrarà diumenge al matí, així com la segona edició del Concurs de crítica teatral per a estudiants de secundària i batxillerat amb vals de 100€, 50€ i 25€ pels tres guanyadors, gentilesa de les llibreries Abacus, Cal Rabell i Llegim...?.

A més, hi haurà música i bon ambient durant tot el dia i altres activitats impulsades pels mateixos joves com el concert del grup igualadí JOKB el divendres 8 d’abril a les 20:30h.

Els joves, protagonistes de l’espectacle inaugural · L’organització de La Mostra està buscant participants per l’espectacle inaugural BasketBeat, que durà a terme la Big Band Basket Beat Barcelona, una orquestra que té com a motor el ritme i la sonoritat de les pilotes de bàsquet. Un grup de joves voluntaris d’entre 12 i 16 anys compartiran protagonisme a l’escenari amb la companyia.

Els participants hauran d’assistir a 4 sessions d’un taller que fomenta la coordinació de moviments, l’empatia amb el  col·lectiu i el sentit de la responsabilitat amb els altres d’una manera divertida i estimulant. L’imparteix Josep M. Aragay, artterapeuta i fundador del projecte BasketBeat. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’equipament juvenil La Kaserna – Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada. Les inscripcions es poden formalitzar trucant al 938 04 18 01 o escrivint a kaserna@aj-igualada.net (places limitades).

(*informació via La Mostra d'Igualada)

  • Compartir