Sou a: Inici / Noticies / La Mostra d’Igualada celebra el Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil

La Mostra d’Igualada celebra el Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil

La fotografia de família amb les companyies programades ha iniciat el compte enrere cap a La Mostra 2018, que tindrà lloc del 12 al 15 d’abril
20-03-2018
La Mostra d’Igualada celebra el Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil

Foto: La Mostra d'Igualada

La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil s’ha adherit a la celebració del Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil el 20 de març, un esdeveniment que se celebra arreu del món en reconeixement al paper cabdal que el teatre pot representar en les vides dels més joves. Com a Mercat estratègic de les arts escèniques per a tots els públics a Catalunya, La Mostra ha centralitzat la celebració al país per segon any consecutiu. L’any passat la diada va tenir lloc al Mercat de les Flors i enguany ha estat el SAT! Sant Andreu Teatre qui ha acollit la celebració, que cada edició té lloc en un escenari diferent, sempre vinculat a la programació familiar teixint, d’aquesta manera, aliances amb el sector.

La diada ha esdevingut una veritable trobada sectorial amb companyies i membres de diferents entitats i institucions de les arts escèniques per a tots els públics. El director artístic de La Mostra, Pep Farrés, ha posat veu a la lectura del missatge del Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil impulsat per ASSITEJ (Associació Internacional de Teatre per a la Infància i la Joventut). La celebració també ha comptat amb l’actuació de Circ Pistolet, que ha presentat un fragment de l’obra 'Quan no tocàvem de peus a terra', programada a La Mostra 2018, i amb diversos parlaments a càrrec d’Eulàlia Ribera, presidenta d’ASSITEJ Espanya; Xavier Díaz, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals; i Pere Camps, regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada. La fotografia de família amb les companyies que actuaran a la 29a edició ha posat el punt i final a l’acte i ha iniciat el compte enrere cap el dijous 12 d’abril, quan els carrers d’Igualada es convertiran en un gran escenari i el punt neuràlgic de les arts escèniques per a tots els públics del nostre país, que fins diumenge 15 d’abril acollirà 53 companyies i un total de 104 representacions.

Des d’aquest dimarts, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil, ja es poden adquirir les entrades a través del web www.lamostraigualada.cat. La venda a taquilles s’obrirà el cap de setmana del 7 i 8 d’abril i funcionarà també durant els quatre dies de la fira.

“Porta el teatre al nen”, el Manifest d’ASSITEJ 2018 · Cada any ASSITEJ reafirma el seu compromís amb el dret de cada nen a les experiències artístiques creades especialment per a ells. Si el seu lema sempre ha estat “Porta un nen al teatre”, enguany li donen la volta i proposen “Porta el teatre a un nen”: “Si realment creiem que les arts són un dret humà fonamental, i tenim en compte que hi ha milions de nens que no tenen accés a un edifici de teatre (especialment un de dissenyat per a ells i les seves necessitats), hem d'ampliar els nostres conceptes d'allò que el teatre pot arribar a ser”, diu el missatge de la presidenta d’ASSITEJ Internacional, Yvette Hardie.

Lligat a la proposta que enguany fa La Mostra d’Igualada: proposar als nens, joves i famílies fer-se preguntes a través de les arts escèniques, ASSITEJ posa l’accent en la qualitat de les experiències teatrals que aconsegueixen que l’espectador imagini, creï, inventi i, en definitiva, que el teatre es converteixi en una experiència transformadora.

La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil · La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La 29a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil tindrà lloc del 12 al 15 d’abril de 2018 amb 53 companyies, 54 espectacles i 104 representacions. La fira acull cada any més de 30.000 espectadors i 700 professionals acreditats.

(*informació via La Mostra d'Igualada)

  • Compartir