Sou a: Inici / Noticies / La Mostra d'Igualada 2017 supera les 600 inscripcions

La Mostra d'Igualada 2017 supera les 600 inscripcions

L’augment de sol·licituds ratifica el rol estratègic de La Mostra dins el sector de les arts escèniques per a tots els públics.
06-10-2016

Cada edició hi ha més interès per actuar a La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil. Després d’uns anys en què les sol·licituds de participació rondaven els 270 inscrits, el 2015 es va batre un rècord amb 322 propostes. El 2016 la xifra va augmentar un 34% amb 434 espectacles inscrits i, per aquest 2017, la convocatòria s’ha tancat amb 665 produccions, un creixement que dobla amb escreix les inscripcions de fa dos anys i que ratifica el rol estratègic de la fira dins el sector de les arts escèniques per a tots els públics.

El director artístic de La Mostra d’Igualada, Pep Farrés, observa que “l’augment d’inscripcions respon a que cada vegada més les companyies valoren La Mostra com a plataforma per vendre els seus espectacles i també a la difusió que estem fent al llarg de l’any a diferents fires i festivals de l’Estat espanyol i internacionals”.

Dels 665 muntatges presentats, el 39% són de Catalunya, el 5% del País Valencià, el 2% de les Illes Balears i el 40% de la resta de l’Estat, uns percentatges similars als de l’any passat. En canvi, ha crescut notablement l’interès de les companyies internacionals amb la recepció de 94 propostes de 17 països diferents (l’any passat n’eren 30 de 10 països).

Pel que fa al tipus d’espectacles, més de la majoria (55%) s’adrecen a tots els públics, un 14% s’inclou a l’itinerari per a nens i nenes de 3 a 6 anys, un 16% al de 6 a 12 anys i, finalment, un 15% correspon a la franja de La Mostra JOVE en la qual s’incideix especialment des dels darrers dos anys per fomentar l’assistència del públic juvenil al teatre.

D’altra banda, predomina l’oferta d’espectacles de sala (70%) per sobre dels de carrer o itinerants, així com el gènere del teatre de text, seguit del multidisciplinar, teatre de titelles, circ, clown, musical, dansa i teatre d’objectes, entre d’altres.

El director artístic Pep Farrés ja treballa en la configuració de la programació de la 28a edició de la fira, que tindrà lloc del 30 de març al 2 d’abril de 2017. Part de la graella es farà pública a mitjans de novembre coincidint amb l’inici d’inscripcions de professionals.

(*informació via La Mostra d'Igualada)

 


  • Compartir