Sou a: Inici / Noticies / La Mostra d'Igualada cerca voluntaris i famílies acollidores

La Mostra d'Igualada cerca voluntaris i famílies acollidores

Amb l’eslògan ‘Tots fem La Mostra’, la fira anima al boca-orella dels voluntaris per contagiar-ne les ganes a nous membres
30-01-2018

Un any més, La Mostra d’Igualada fa una crida perquè joves, adults i famílies se sumin a l’engranatge que fa possible la Fira de teatre infantil i juvenil. Cada edició formen part de l’equip de voluntaris una vuitantena de persones i, des dels darrers dos anys, una trentena de famílies acullen professionals de les arts escèniques a casa seva (artistes, programadors, periodistes, etc.).

El voluntariat és una peça clau en l’organització de La Mostra. S’ocupa del control d’espais, l’atenció al públic, l’orientació en la compra d’entrades, la preparació del lliurament de material per als professionals, el guarniment de la ciutat i els espais de la fira, la captació de dades del públic o la gestió de l’espai La Mostra JOVE a L’Escorxador, entre d’altres funcions coordinades amb el suport del Grup Xarxa Igualada.

Tots els voluntaris tenen accés al Club de Professionals (Kiosk del Rec) que inclou una consumició gratuïta al dia i l’entrada als espectacles de les funcions de divendres i dissabte a la nit. D’altra banda, els voluntaris reben cada any un obsequi diferent –enguany serà una bossa de cotó oficial de La Mostra–, gaudeixen d’un sopar d’amistat en la cloenda de la fira i se’ls informa de primera mà de tot el què es cou a la fira.

Allotjament d’artistes a casa · Arran de l’èxit dels darrers dos anys, La Mostra torna a repetir la campanya d’allotjament de companyies i altres professionals del sector. Amb aquesta acció anima a veïns i famílies d’Igualada i rodalies a acollir, durant un o més dies, els artistes que actuaran a la fira, els programadors que vindran a comprar espectacles o els periodistes que cobriran l’esdeveniment. L’acollida no inclou la manutenció i La Mostra farà d’intermediari en la gestió per tal d’oferir totes les facilitats. 

A canvi, la fira agraeix l’hospitalitat amb un pack familiar d’invitacions (una entrada per a cada membre de la família) per a qualsevol espectacle de La Mostra, se’ls convida al sopar d’amistat i se’ls informa periòdicament sobre la fira. A més, participaran en el sorteig d’un viatge i una estada per a 4 persones a la FIET – Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears (amb entrades per als espectacles incloses), que tindrà lloc a Vilafranca de Bonany (Mallorca) el mes d’octubre.

Inscripcions · Els voluntaris es poden inscriure a través d’aquest formulari i les famílies acollidores ho poden fer a través d’aquest formulari. Per a més informació es pot consultar www.lamostraigualada.cat/voluntaris. Inscripcions obertes fins al 28 de febrer.

Els voluntaris, els millors ambaixadors del voluntariat · Si l’any passat els mateixos voluntaris eren els protagonistes de la campanya de voluntariat amb diverses fotos on manifestaven la seva experiència amb afirmacions com ara: “T’impliques veritablement en un esdeveniment de la ciutat. És més que participar, el fas possible”, “Tan bon punt sabem les dates ja ens ho reservem. Ens agrada veure els espectacles i la reacció del públic”, “No ens en perdem ni una! Ens encomana joventut i il·lusió, i és tan senzill com aplicar el sentit comú”; i, en el cas de les famílies acollidores: “Vénen a treballar i no són cap molèstia. Com a molt, un canvi de llit. No ens costa gens i t’estan molt agraïts”, “L’experiència que donem al Quim i la Rita no té preu. És molt divertit i trenques la desconfiança al desconegut”, “És xulo convidar a casa artistes que van per tot el món. Una oportunitat per aprendre coses noves”, enguany La Mostra anima als voluntaris a fer córrer la veu, al boca-orella, a compartir la seva vivència tant en persona com a través de les xarxes socials per tal de contagiar les ganes de fer-se’n.

Per això, La Mostra repeteix l’eslògan i l’etiqueta #TotsfemLaMostra –veritable essència de l’esperit de la fira– juntament amb les de #mostraVOL i #mostraigualada per difondre la campanya i, alhora, per establir vincles entre la gran família de voluntaris, que cada edició és més nombrosa i sempre està oberta per acollir nous membres.

La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil · La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La 28a edició va acollir 51 companyies, 101 representacions, 33.000 espectadors i 730 professionals acreditats. La 29a La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil tindrà lloc del 12 al 15 d’abril de 2018.

(*informació via La Mostra d'Igualada)

  • Compartir