Sou a: Inici / Noticies / 'La nena dels pardals', millor espectacle de La Mostra d'Igualada 2018

'La nena dels pardals', millor espectacle de La Mostra d'Igualada 2018

L’Ajuntament d’Igualada concedeix el guardó: una actuació per la Festa Major 2019
04-06-2018

La companyia Teatre al Detall i La Tresca i la Verdesca s’ha endut, per votació popular, el Premi al millor espectacle de La Mostra d’Igualada 2018 per La nena dels pardals. L’espectacle de teatre musical es va poder veure en dues funcions dissabte al matí al Teatre Mercantil dins l’itinerari ‘Per als no tan petits’ (de 6 a 12 anys). El premi, concedit per l’Ajuntament d’Igualada, consisteix en la contractació de l’espectacle a la ciutat. En aquest cas, es representarà en el marc de la Festa Major d’Igualada 2019.

‘La nena dels pardals’ és un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, el respecte a la vida i la saviesa innata dels infants. S’inspira en un conte de Sara Pennypacker basat en un fet històric. El 1958, quan Mao Zedong ordena exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra –una decisió devastadora que va provocar plagues, fam i la mort d’entre 30 i 40 milions de xinesos–, una nena, la Ming Li, decideix portar-li la contrària i seguir les directrius del seu cor salvant tots els ocells que pot.

Amb el Premi al millor espectacle per votació popular de La Mostra d’Igualada, La nena dels pardals suma un nou reconeixement al seu palmarès, després d’endur-se el Premi de la Crítica al Millor espectacle familiar 2017 atorgat per Recomana el passat mes de març (coincidint amb el Dia Mundial del Teatre) i el Premi Enderrock de la Crítica al Millor disc familiar 2017, al febrer, un àlbum que recull la banda sonora de l’espectacle.

El Premi al millor espectacle de La Mostra ha registrat enguany l’emissió de 799 vots. La nena dels pardals de Teatre al detall i La Tresca i la Verdesca ha obtingut 95 vots. Per tal de garantir la igualtat d’oportunitats entre les companyies participants el veredicte té en compte l’aforament dels espais d’actuació. En aquest sentit, La nena dels pardals ha obtingut el 16,96% del total de vots, seguida de Ludo Circus Show de Ludo Circus amb 72 vots (14,69% d’acord amb l’aforament) i Kàtia de Ka Teatre amb 28 vots (14% d’acord amb l’aforament).

El públic ha pogut escollir les seves obres preferides a través d’unes butlletes que incloïen tots els espectacles programats a la fira, tant a sala com a l’aire lliure. La votació s’ha efectuat a l’urna centralitzada del Punt d’Informació (a la plaça de Cal Font durant La Mostra) o bé a la bústia del Punt de difusió cultural i turística.  

12 anys votant el millor espectacle de La Mostra d’Igualada · Aquest és la dotzena edició que el públic de La Mostra d’Igualada decideix el millor espectacle de la fira per votació popular. Els onze anys anteriors el guardó ha estat concedit per la Fundació Catalunya – La Pedrera i les companyies premiades han estat Teatre a la Fuga amb l’espectacle de teatre Contes 1.0 (2017); Les Bianchis amb l’espectacle de contes, música i humor Les Supertietes (2016); Guillem Albà & The All In Orchestra amb el show Marabunta (2015); Antonio Díaz Cascajosa amb l’espectacle de màgia La gran ilusión (2014); Teatre Mòbil amb el de clown Sense Solta (2013); novament Antonio Díaz Cascajosa amb la màgia de La asombrosa historia de Mr. Snow (2012); altre cop Teatre Mòbil amb el clown Les Trifulgues dels Germans Garapinyada (2011); Mumusic Circus amb el muntatge de circ Merci Bien (2010); Egos Petits amb la proposta de titelles i musical En Joan sense por (2009); Marcel Gros amb l’espectacle de clown Inventari (2008) i el Mag Lari amb Secrets (2007).

La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil · La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

(*informació via La Mostra d'Igualada)

  • Compartir