Sou a: Inici / Noticies / La Policia Local interposa 385 sancions relacionades amb les mesures sanitàries durant el mes de gener

La Policia Local interposa 385 sancions relacionades amb les mesures sanitàries durant el mes de gener

11-02-2021

Durant el mes de gener la Policia Local d’Igualada ha interposat un total de 385 sancions relacionades amb el control de les mesures i restriccions motivades per la pandèmia de Covid-19. 138, un 35% del total, han estat per l’incompliment de les restriccions de mobilitat. També hi ha hagut 91 sancions (23,64%) per incomplir l’obligació de l’ús de la mascareta o per fer-ne ús inadequat. S’han interposat 45 sancions per incomplir la distància física interpersonal de seguretat, 30 per incomplir les limitacions del nombre de persones assistents a trobades, tant en l’àmbit privat com en el públic, 27 per obrir locals, celebrar actes o realitzar activitats expressament prohibides o suspeses i 18 per fumar en la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar la distància mínima interpersonal. La resta de sancions han estat per incomplir l’horari d’obertura d’establiments i activitats (4), incomplir els límits d’aforament establerts (2), incomplir les mesures d’higiene i prevenció (2), incomplir les mesures de limitació en l’organització i l’exercici de l’activitat per part d’establiments oberts al públic (1) i incompliment d’altres mesures, ordres o resolucions (23).

A banda del control de les mesures motivades per la Covid-19, la Policia Local també ha interposat 36 sancions per incompliment de les ordenances municipals: 14 per consum d’alcohol a la via pública, 9 per bretolades, 7 per provocar molèsties i sorolls en domicilis, 2 per molèsties i sorolls en establiments, i 1 per orinar en via pública i 1 per portar el gos deslligat.

Pel que fa a l’incompliment de la Llei de Seguretat Ciutadana, la Policia Local ha interposat un total de 20 sancions, 11 de les quals han estat per tinença de drogues i 3 pel seu consum. També hi ha 2 sancions per desobediència o resistència als agents i 1 per falta de respecte o insults als agents de seguretat, 1 per negativa a identificar-se i 1 per tinença d’armes prohibides.

El balanç d’aquest mes de gener es completa amb 5 detencions per motius com robatori amb força, atemptat contra agents de l’autoritat o conducció temerària.

La tinenta d’alcalde Carlota Carner ha valorat aquestes dades i ha recordat que “veníem d’un mes de desembre molt complicat, amb moltes dates senyalades, i després de festes hi va haver un enduriment de les restriccions, però tot i això durant aquest mes de gener no hem notat un augment significatiu de les infraccions. La ciutadania ha complert i les dades sanitàries també sembla que van millorant, però insistim que no ens podem relaxar i hem de seguir complir les mesures i la Policia Local seguirà vetllant pel seu compliment”.

 

  • Compartir