Sou a: Inici / Noticies / Presentació de la campanya 'Tracta’m bé'

Presentació de la campanya 'Tracta’m bé'

Aquest divendres, 2 d’octubre, s’ha presentat al Museu de la Pell d’Igualada la campanya Tracta'm bé, una campanya visual per a la prevenció dels maltractaments a les persones grans.
02-10-2015

Per a aquesta acció s’han editat diferents targetons, cartells i un vídeo on es mostren sis escenes de bon tracte amb diferents persones de la comarca de l'Anoia, i la publicació del llibre Relats amb tracte que és un recull de relats breus que fa reflexionar sobre situacions quotidianes de la vida de la gent gran.

Es tracta d’una iniciativa liderada pel Consell Comarcal de l'Anoia i l’Ajuntament d’Igualada, que compta amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa” per sensibilitzar i conscienciar la població i fer visible la problemàtica del maltractament de les persones grans.

Durant la presentació, el conseller comarcal de Salut pública del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Pérez ha explicat que la campanya s'emmarca dins el programa Pel bon tracte a les persones grans a la comarca de l’Anoia i ha agraït la col·laboració dels membres del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, que hi han participat de forma activa.

La tinent d’alcalde d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada, Carme Riera, ha destacat que Igualada forma part de la Xarxa de Ciutats Amigues de les Persones Grans, i ha explicat que tant el Consell Comarcal com el consistori igualadí estaven impulsant polítiques per aconseguir un envelliment positiu de la societat. En aquest sentit ha afirmat que  “amb aquesta campanya es volia prevenir les situacions de maltractament, però sobretot fomentar aquest bon tracte” .

La campanya ha agafat el model d'una acció similar del Consell Comarcal del Solsonès que es va iniciar fa vora tres anys, i que ha tingut un impacte social important i beneficiós al seu territori. Per això la presentació ha comptat també amb els responsables d’aquesta campanya en aquest ens comarcal. A l’acte també hi ha assistit algunes de les persones que han prestat la seva imatge a la campanya. Totes elles són persones del territori, d’ambdós gèneres i d’edats diverses, que han escenificat diferents situacions de la quotidianitat.

 

  • Compartir
Pertany a: