Sou a: Inici / Noticies / La Primavera Gran 2018, entre l'11 i el 20 de maig

La Primavera Gran 2018, entre l'11 i el 20 de maig

L’Ajuntament i l’Associació de Gent Gran proposen un ampli programa conjunt de teatre, música, excursions i xerrades per a la tercera edat
02-05-2018

Igualada celebrarà aquest any 2018 la Primavera Gran entre els dies 11 i 20 de maig, en una iniciativa que un cop més organitzen l’Ajuntament de la ciutat i la seva Associació de Gent Gran, amb el suport també de la Diputació de Barcelona i del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

La Primavera Gran reunirà disset propostes lúdiques, festives, culturals i musicals adreçades a la gent gran de la ciutat. Aquest dimecres, 2 de maig, n’han presentat públicament els detalls la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat, Carme Riera, i el president de l’associació, Enric Senserrich.

Una programació molt variada · La inauguració de la Primavera Gran tindrà lloc el divendres, 11 de maig, a les 17h, al Casal del Passeig, amb les intervencions de l’alcalde, Marc Castells, i del director general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Bernat Valls. L’acte comptarà també amb diverses actuacions musicals.

El dissabte, 12 de maig, el Teatre Municipal l’Ateneu acollirà un homenatge dels Amics de l’Òpera d’Igualada a M. Teresa Roig amb un Concert d’Antologia de la Sarsuela. L’endemà, diumenge dia 13, al parc del Gasogen de Cal Pasqual, hi haurà un Concert d’Havaneres a càrrec del grup La Guingueta.

La següent setmana arrencarà el dilluns 14, a les 10h, amb una visita de les persones grans de les residències i centres de dia de la ciutat al Museu de la Pell i a la Casa de la Festa, que guarda la imatgeria festiva igualadina. El mateix dia a la tarda, el Casal del Passeig oferirà una sessió de Cinefòrum amb el film Paseando a Miss Daisy de Bruce Beresford. El 15 de maig es durà a terme una excursió a Figueres, centrada sobretot en el Museu Dalí i el castell de Sant Ferran.

El dimecres, dia 16 de maig, serà una de les jornades més farcides d’activitats. A les 11h a l’Espai Cívic Centre, es farà una sessió oberta a la ciutadania per presentar el pla d’acció de la iniciativa Igualada, ciutat amiga de les persones grans. A les 17h, novament al Casal del Passeig, el Grup Teatral Egarenc interpretarà L’amor venia amb taxi i, a les 20h i enguany al Restaurant Canaletes, es farà el sopar de felicitació a les persones que enguany celebren els seus 80 anys.

El 17 de maig, a les 11h i a la Biblioteca Central, se celebrarà la tertúlia La moda de l’any de la picor, emmarcada en el projecte de la Biblioteca de la memòria. Aquell mateix dia, es farà també una visita guiada al monestir de Santa Maria de Poblet i la jornada finalitzarà a l’Hotel Amèrica, amb el sopar de celebració de totes les parelles que aquest 2018 celebren les seves Noces d’Or.

El divendres, dia 18, hi haurà una missa a l’Església de la Soledat a les 11:30h, amb la participació de la coral Cors Units i, a les 14h, el Casal del Passeig serà l’escenari del Dinar de la Primavera Gran, que comptarà amb la presència del subdirector general d’Equipaments i Activitats de la secretaria d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

La Primavera Gran 2018 finalitzarà amb un recital poètic i una exhibició de swing, el dissabte, 19 de maig, a les 17:30h a l’Espai Cívic Centre, i amb el sempre esperat Espectacle de Playback, el diumenge dia 20, a les 18h, al Teatre Municipal l’Ateneu.

Venda d’entrades · Per l’excursió a Figueres, les persones d’Igualada de més de 60 anys i/o amb carnet de gent gran del Centre Cívic d’Igualada - Casal del Passeig, poden comprar els seus tiquets a l’Espai Cívic Centre (c/ Trinitat 12) entre el 2 i el 10 de maig, en l’horari d’obertura del centre.

I, pel que fa a l’excursió a Poblet, el dinar de la Primavera Gran i l’espectacle de playback, es poden adquirir també del 2 al 10 de maig al Casal del Passeig, al Pg. Verdaguer 67, en l’horari d’obertura del despatx de l’Associació de Gent Gran. En el cas del playback, es podran adquirir també a la taquilla del teatre una hora abans de l’espectacle.

  • Compartir