Sou a: Inici / Noticies / La Primavera Gran 2019, del 3 al 12 de maig

La Primavera Gran 2019, del 3 al 12 de maig

L’Ajuntament i l’Associació de Gent Gran proposen 17 iniciatives que apleguen activitat física, música, xerrades, excursions i un llarg etcètera
24-04-2019

Igualada acollirà la celebració de la Primavera Gran 2019 entre els dies 3 i 12 de maig. Aquesta iniciativa l’organitzen novament l’Ajuntament de la ciutat i l’Associació de Gent Gran, amb el suport de la Diputació de Barcelona i del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

La Primavera Gran ha programat un total de disset propostes entre concerts, celebracions, conferències, excursions i activitats esportives, adreçades principalment a la gent gran de la ciutat. El cartell, en aquesta ocasió, és obra de Josep Sánchez, estudiant de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps “la Gapar”, i ha estat la proposta guanyadora del concurs convocat per l’ocasió per l’Associació de Gent Gran d’Igualada.

Una gran diversitat de propostes · La inauguració de la Primavera Gran tindrà lloc el divendres, 3 de maig, a les 16:30h al Casal del Passeig Verdaguer. En el decurs de l’acte s’homenatjarà enguany l’escriptor, periodista, actor, director teatral i rapsode, Jaume Ferrer Pinyol, i hi haurà les actuacions musicals del grup de folk de l’Escola Municipal de Música d’Igualada i de la Coral Cors Units. A més, al vestíbul del mateix casal es podrà visitar també l’exposició dels treballs manuals fets als tallers de patchwork, ceràmica i tècniques creatives.

El dissabte, 4 de maig, a partir de les 11:30h, hi haurà activitats esportives a l’aire lliure al Parc Central, amb paella per dinar per a tots els participants. Es podrà prendre part en activitats com tai-txi, zumba, country, bitlles catalanes o una caminada per l’Anella Verda. L’endemà, diumenge 5 de maig, el grup d’havaneres La Gingueta oferirà un concert al parc del Gasogen de Cal Pasqual, amb posterior degustació de rom cremat, a partir de les 18h.

Dilluns dia 6, a les 10:30h, les persones grans de les residències i centres de dia d’Igualada coneixeran el Parc Central i podran gaudir d’un concert a càrrec de Mònica Torra. A la tarda, a partir de les 19:30h, a l’Ateneu Cinema i amb l’entrada gratuïta, es podrà gaudir de la projecció del film El exótico Hotel Marigold.

El 7 de maig, a les 11h a l’Espai Cívic Centre, es farà la xerrada Voleu consumir menys i estalviar més?, on es donaran consells per millorar l’estalvi diari, especialment pel que fa als subministraments a la llar. A les 18h, a la Biblioteca Central, membres del Consell de la Gent Gran explicaran Contes per fer-se gran, formant part de les campanyes Tracta’m bé i Aules amb tracte. I, a partir de les 20h a l’Hotel Canaletas, es farà el tradicional d’homenatge a les persones que enguany celebren el seu 80è aniversari.

El dimecres, 8 de maig, es farà una excursió amb autocars per a visitar els llocs més emblemàtics de la ciutat de Reus. A partir de les 17:30, a més, el Casal del Passeig acollirà l’obra teatral Ens ha caigut la sogra, a càrrec del Grup Teatral Egarenc.

El 9 de maig, la Biblioteca Central proposa la tertúlia Les primeres passes de l’esport igualadí, que s’enregistrarà i s’incorporarà a la Biblioteca de la memòria. El mateix dia hi haurà una excursió de tota la jornada al Santuari del Miracle i a la ciutat de Solsona i, ja a les 20h i a l’Hotel Amèrica, es farà el també tradicional sopar de celebració dels matrimonis que enguany celebren els 50 anys de casats.

El divendres dia 10 se celebrarà una eucaristia a l’església del Roser, amb la participació de la Coral Cors Units i, a partir de les 14h, es farà l’habitual dinar de la Primavera Gran al Casal del Passeig.

La programació finalitzarà diumenge, 12 de maig, amb Llum i color, el sempre esperat espectacle de playback al Teatre Municipal l’Ateneu i, tot seguit, la cloenda d’aquests deu dies d’activitats.

Venda de tiquets · Les persones d’Igualada de més de 60 anys o que tinguin carnet de gent gran del Centre Cívic d’Igualada - Casal del Passeig, poden comprar els seus tiquets entre el 24 d’abril i el 2 de maig.

A l’Espai Cívic Centre, situat al c/ Trinitat 12, poden adquirir els tiquets per la paella del dia 4 al Parc Central i per la visita a Reus del dia 8.  I al Casal del Passeig, ubicat al Pg. Verdaguer 67, poden comprar també els de la paella del dia 4, els de l’excursió al Santuari del Miracle i a Solsona, els del Dinar de la Primavera Gran i els de l’espectacle de playback.

 

  • Compartir