Sou a: Inici / Noticies / La regidora Eva Pedraza, de Poble Actiu, presenta la renúncia al Ple

La regidora Eva Pedraza, de Poble Actiu, presenta la renúncia al Ple

24-02-2021

La regidora Eva Pedraza, del grup municipal de Poble Actiu, ha fet pública la seva renúncia al càrrec en el primer punt de l’ordre del dia de la sessió del Ple municipal del mes de febrer, que s’ha celebrat aquest dimarts. Pedraza ha estat regidora des de l’any 2015.

El Ple ha debatut la proposta inicial de modificació del Pla General d’Ordenació d’Igualada relatiu a l’ús residencial en planta baixa en zones d’ús plurifamiliar dins l’àmbit de sòl urbà. La proposta ha tingut els vots a favor de Junts per Igualada i de Ciutadans i el vot en contra d’ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu i no ha prosperat perquè la seva aprovació requeria el vot de la majoria absoluta dels regidors del Ple (11).

El Ple ha aprovat les bases de les subvencions a entitats sense ànim de lucre per a projectes i activitats d’interès social per a l’any 2021 amb el suport de tots els grups, tret de Poble Actiu, que s’ha abstingut. També han tirat endavant, en aquest cas per unanimitat, les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a obres d’arranjament d’habitatges buits per destinar-los a lloguer amb preus assequibles.

Prèvia declaració d’urgència, el Ple també ha aprovat inicialment, per unanimitat, el projecte bàsic i executiu del nou edifici Campus Ciències de la Salut de la Universitat de Lleida al Passeig Verdaguer. Tots els grups també han votat a favor de la sol·licitud de bonificació de l’impost sobre construccions a favor del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per les obres de reforma i condicionament del local per a l’Oficina de Treball de l’Anoia.

La part dispositiva del Ple també ha aprovat una operació de tresoreria amb Banco Santander i altres punts relacionats amb tràmits administratius. En la part final de la sessió s’han debatut i aprovat quatre mocions no resolutives. La primera, de suport a l’amnistia, ha tingut els vots a favor de Junts per Igualada, ERC i Poble Actiu, l’abstenció d’Igualada Som-hi i el vot en contra de Ciutadans. La segona, en suport al manifest de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí-CCASPS per la commemoració del 27 de febrer, ha tingut el suport de tots els grups, tret de Ciutadans, que s’ha abstingut. La tercera, sobre les armes nuclears i de suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears, també ha tingut l’abstenció de Ciutadans i el vot a favor de la resta de grups. I la quarta, per la commemoració del Dia Internacional de les Dones, ha tirat endavant amb el vot favorable d’ERC, Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Poble Actiu i el vot en contra de Ciutadans.

  • Compartir
Pertany a: