Sou a: Inici / Noticies / La Residència Pare Vilaseca guanyarà quatre noves places públiques

La Residència Pare Vilaseca guanyarà quatre noves places públiques

El centre de dia Montserrat també tindrà quatre noves places aquest any
27-07-2023

La Residència Pare Vilaseca, gestionada pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), tindrà quatre noves places públiques concertades amb el Departament de Drets Socials que es faran efectives aquest mateix 2023. Des de fa temps, la direcció del centre havia reclamat un increment d’aquest tipus de places per tal de donar una millor resposta a les persones que volen accedir al centre i que estan en llista d’espera de plaça pública.

La residència té un total de 159 places, de les quals 93 eren públiques fins ara. Amb aquest increment, les places públiques passaran a ser 97. Marc Castells, alcalde d’Igualada i President del CSSI, ha afirmat que “aquest augment de places públiques és una molt bona notícia, ja que permetrà reduir la llista d’espera en un centre molt sol·licitat i que dona un servei de qualitat a les persones grans d’Igualada i la comarca de l’Anoia”. 

Aquest creixement se suma a les obres de millora i ampliació de la residència finalitzades al 2021 que, amb una inversió de 2.100.000€, van permetre ampliar la unitat lila de la residència per crear una nova unitat de psicogeriatria, ampliant la residència en 7 noves places, i creant una nova sala d’estimulació cognitiva a la planta verda. Als jardins del centre també s’hi va incorporar un nou parc de salut amb aparells per fer gimnàstica, una zona de jocs infantil i un generador d’electricitat que s’activa es cas de tall de subministrament.

El centre de dia Montserrat també augmenta el seu nombre de places

El Centre de dia Montserrat, gestionat pel mateix Consorci Sociosanitari d’Igualada, també augmentarà amb quatre noves places públiques. D’aquesta manera es passarà de les 47 actuals a 51, en un centre que en total compta amb 60 places. Aquest increment és el primer que es fa des de l’any 2017, darrera ocasió en què es van ampliar el nombre de places públiques d’aquest centre.

Aquests increments de places públiques estan vinculats a l’anunci que aquest 2023 va fer el Departament de Drets Socials informant que activaria a tot el territori català un total de 1.372 noves places de residència, 422 de centre de dia i 330 de serveis d’atenció integral en l’àmbit rural SAIAR). A la regió social de la Catalunya Central li corresponien 80 places en residències de gent gran i 118 en recursos diürns.

 

  • Compartir