Sou a: Inici / Noticies / La Setmana Europea de Prevenció de Residus, a Igualada

La Setmana Europea de Prevenció de Residus, a Igualada

24-11-2020

Del 21 al 29 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa que té com a objectiu organitzar simultàniament i arreu d'Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

En l’edició d’enguany, a Igualada es compta amb la visita de la Reparatruck, un servei gratuït per fomentar la reparació i durabilitat de petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes. Des la Reparatruck s’ensenya a reparar-los i allargar la seva vida útil. Inicialment està previst que estigui instal·lada, el dissabte 5 de desembre, al Mercat de la Masuca, sempre que la situació de la Covid-19 ho permeti.

Precisament a causa de la dificultat de realitzar activitats presencials, en aquesta ocasió la majoria seran en format en línia. Així, l’Ajuntament d’Igualada s’ha unit a la iniciativa de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, així com la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, de compartir recursos i evitar la seva duplicació, que posa a disposició de tothom qui hi estigui interessat un portal interactiu amb recursos virtuals oberts i gratuïts:

https://view.genial.ly/5f8ec7e5ed31710d0d0386ac/interactive-content-setmana-prevencio-residus-unim-esforcos-

La Setmana Europea de Prevenció de Residus pretén donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus; fer públique les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus, i fer canviar el comportament quotidià dels europeus, quant al consum i la producció.

 

  • Compartir
Pertany a: