Sou a: Inici / Noticies / La Sídica de Greuges Municipal, Rosa M. Sánchez presenta la memòria d’actuacions al Ple Municipal

La Sídica de Greuges Municipal, Rosa M. Sánchez presenta la memòria d’actuacions al Ple Municipal

L’any passat la sindicatura municipal va atendre un total de 130 casos
29-06-2022

La Síndica de Greuges, Rosa Maria Sánchez, ha presentat públicament la memòria de la tasca duta a terme durant l’any 2021. La presentació, s’ha fet aquest dimarts 28 de juny en un ple extraordinari.

Durant la seva intervenció, la Síndica ha detallat l’any passat va atendre un total de 130 casos, 46 dels quals corresponen a consultes o sol·licituds d’assessorament i informació, 84 són queixes i 1 és una actuació d’ofici.

Rosa M. Sánchez ha destacat que els temes més recurrents de les queixes que ha tramitat estan dirigides a la regidoria d’Hisenda, Coordinació i Règim Intern que és on s’emmarca l’actuació del gabinet jurídic de l’Ajuntament d’Igualada. Destaquen les consultes o queixes per la tardança burocràtica de l’Administració, els relacionats amb l’àmbit de benestar social, amb temes d’habitatges i accions incíviques, amb ocupacions il·legals de propietats privades, amb el comportament de gossos perillosos no controlats i amb la venda i el consum de substàncies tòxiques.

El 53% de les consultes s’han fet de forma presencial, un 33% per via telefònica i un 14% de forma presencial. Pel que fa a la distribució de les peticions que la Síndica ha rebut aquest any 44 son del Districte Centre, 24 del Districte Pla de Sant magí, 22 del Districte Llevant, 18 del Districte Ponent, 9 del Districte de Les Comes, 1 del Districte de Sesoliveres La Massa i 12 del Conjunt de la Comarca de l’Anoia.

En finalitzar la seva exposició, la Síndica ha rebut la felicitació unànime de l’alcalde i dels portaveus de tots els grups municipals per la seva tasca en defensa dels drets dels ciutadans i a favor del bon funcionament de l’administració local.

  • Compartir