Sou a: Inici / Noticies / La Síndica de Greuges, Rosa M. Sánchez, presenta la memòria d’activitats del 2020

La Síndica de Greuges, Rosa M. Sánchez, presenta la memòria d’activitats del 2020

L’informe conclou que s’han realitzat 120 actuacions, una més que al 2019, i que han augmentat les consultes telemàtiques
09-06-2021

La Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, Rosa M. Sánchez, ha presentat davant el plenari municipal el seu informe anual d’activitat corresponent a l’any 2020 aquest dimarts, 8 de juny.

Entre d’1 de gener i el 31 de desembre de l’any passat, la Síndica Municipal va dur a terme un total de 120 actuacions, 1 més que l’any 2019. D’aquestes 120 accions, 46 van correspondre a Consultes, Assessoraments i Informacions (CAI), 72 van estar emmarcades en el capítol de les Queixes i, finalment, 2 va correspondre a Recomanacions d’Ofici. De tots els casos rebuts, 65 han estat promoguts per dones, 51 per homes, 2 per entitats i, en 2 ocasions, la Síndica ha actuat d’ofici.

La casuística especial d’aquest any, marcat per les restriccions de la pandèmia, ha fet que es modifiqui en certa manera el mode de presentació d’aquests casos. 33 han estat presentats per telèfon, 32 per correu electrònic, 53 de forma presencial i 2 presentades d’ofici. EL 100% de les actuacions ja estan resoltes. 

Per procedència geogràfica, la majoria de les actuacions corresponen als districtes Centre i Pla de Sant Magí, destacant també les 9 actuacions de l’àmbit municipal traslladades per ciutadans d’altres municipis de l’entorn. Els àmbits de gestió municipal que més casos van concentrar van ser Serveis Jurídics - Multes, amb un total de 24 i 11 destinades a Governació - Policia Local.

Les actuacions de la Síndica són gratuïtes per a tothom i es duen a terme amb confidencialitat i vetllant especialment per la intimitat de les persones, actuant sempre en base als principis d’equitat, independència, bona fe i legalitat.

Els interessats a contactar-hi ho poden fer de dilluns a divendres, de 8 a 15h. S’hi pot contactar al telèfon 93 803 19 50, extensió (Ext. 553), i al correu electrònic sindicatura@aj-igualada.net.

  • Compartir