Sou a: Inici / Noticies / La Síndica de Greuges, Rosa Maria Sánchez, presenta la memòria d’activitats de l’any 2019

La Síndica de Greuges, Rosa Maria Sánchez, presenta la memòria d’activitats de l’any 2019

Síndicatura de Greuges, Ple Municipal
30-09-2020

La Síndica de Greuges, Rosa Maria Sánchez, ha presentat aquesta setmana la memòria de la tasca duta a terme durant l’any 2019. La presentació, que va haver de ser ajornada arran de la situació de pandèmia de la primavera passada, s’ha fet durant  el ple extraordinari que s’ha dut a terme aquest dimarts a l’Ajuntament d’Igualada.

Durant la seva intervenció, la Síndica ha detallat l’any passat va atendre un total de 119 casos, 82 dels quals corresponen a queixes de ciutadans, 35 a consultes o sol·licituds d’assessorament i informació i 2 a recomanacions o actuacions d’ofici. El balanç de la feina feta des de la Sindicatura indica que 37 de les queixes han tingut una solució amistosa, 32 més han quedat resoltes a favor de l’Ajuntament, 9 no han estat admeses, 3 s’han resolt amb recomanacions i 1 encara és en tràmit.

Rosa M. Sánchez ha destacat que els temes més recurrents de les queixes que ha tramitat estan relacionats amb l’àmbit de benestar social, amb temes d’habitatges i accions incíviques, amb ocupacions il·legals de propietats privades, amb el comportament de gossos perillosos no controlats i amb la venda i el consum de substàncies tòxiques. La Síndica també ha rebut demandes d’habitatge social i queixes pel funcionament dels parquímetres.

En finalitzar la seva exposició, la Síndica ha rebut la felicitació unànime de l’alcalde i dels portaveus de tots els grups municipals per la seva tasca en defensa dels drets dels ciutadans i a favor del bon funcionament de l’administració local.

Ple ordinari de setembre

Tot just acabat aquest ple extraordinari, s’ha celebrat també la sessió ordinària corresponent al mes de setembre. En l'apartat de la informació de l'alcaldia, Marc Castells, ha anunciat que el Museu de la Pell d’Igualada acollirà un espai permanent dedicat a recordar la jornada de l’1 d’Octubre de 2017. El batlle ha explicat la visita a l’Ajuntament que la setmana passada va fer el vicepresident, Pere Aragonès, i ha comentat l’inici de les obres d’un nou tram de l’Anella Verda. Seguidament, s’ha congratulat que la Generalitat hagi signat l’acreditació de l’Hospital d’Igualada com a hospital universitari i ha felicitat el Taller Àuria per la concessió de la Creu de Sant Jordi.

En l'apartat de despatx d'ofici, s’ha donat compte dels decrets per a la contractació amb caràcter d'urgència d'un tècnic locutor, d'una auxiliar administrativa, d'un conserge, d'un agent cívic, d'un integrador social i d'un cap de manteniment d'instal·lacions esportives, i també, del decret relatiu a la contractació d'emergència del subministrament d'un vehicle híbrid per a la Policia Local.

Ja a la part resolutiva de l’ordre del dia, el Ple ha aprovat per unanimitat la ratificació dels decrets relatius a la integració de l’Escola de l’Ateneu a la Xarxa pública de la Generalitat, el compte general de l’exercici 2019, i la bonificació de l’impost sobre construccions a favor del Departament d’Educació de la Generalitat per obres de reforma i manteniment a l’Institut Joan Mercader i per la retirada de la coberta dels porxos de l’Escola Gabriel Castellà.

Finalment, s’ha iniciat el debat de diverses mocions. El Ple n’ha aprovat una de conjunta de Junts per Igualada, Esquerra Republicana i Poble Actiu, de rebuig a la condemna d’inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. El textt ha tingut l’abstenció d’Igualada Som-hi i el vot en contra de Ciutadans.

Seguidament, s’ha rebutjat una moció no resolutiva del grup municipal de Ciutadans per a l’elaboració d’un pla municipal en contra de l’okupació il·legal d’habitatges,  amb abstenció de Junts per Igualada i els vots en contra d’ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu.  El Ple, en canvi, ha aprovat una moció no resolutiva d’Esquerra i Poble Actiu per a la posada en marxa de la Llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge, amb vots a favor d’Igualada Som-hi i vots en contra de Junts per Igualada i Ciutadans. I, finalment, s’ha aprovat per unanimitat una moció d’ERC, Poble Actiu i Junts per Igualada per demanar la reubicació de les persones migrades que es troben a Mória, Lesbos.

 

  • Compartir