Sou a: Inici / Noticies / La Síndica d'Igualada, al LOIC-16

La Síndica d'Igualada, al LOIC-16

La trobada, la primera d’aquestes característiques que es desenvolupa a Catalunya, té l’objectiu principal de consolidar el compromís dels municipis en la defensa i promoció dels drets humans
21-11-2016

Defensors locals d’arreu del món es reuniran a Girona aquesta setmana per reivindicar el paper de les ciutats en la defensa dels Drets Humans. El Congrés Internacional de Defensors Locals (LOIC-16) té lloc els propers 23, 24 i 25 de novembre al Palau de Congressos de Girona i reunirà més de 200 persones d’onze nacionalitats, entre les quals més de 60 síndics de diferents ciutats i Rosa Sánchez, la síndica municipal d’Igualada.

La trobada, la primera d’aquestes característiques que es desenvolupa a Catalunya, té l’objectiu principal de consolidar el compromís dels municipis en la defensa i promoció dels drets humans, tal i com estableix la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat. Sota el lema “Pensem globalment, defensem localment”, la trobada constarà de sis sessions, en les quals es discutirà com interrelacionar millor la tasca que realitzen les diferents sindicatures, quina interpretació cal fer d’aquesta carta de salvaguarda avui en dia i quines són les línies vermelles dels drets humans en l’actualitat, entre d’altres temes. La darrera part del congrés es dedicarà, principalment, a debatre sobre el paper que les ciutats han de jugar com a refugi en moments com l’actual, marcat per l’arribada massiva a Europa de persones que fugen dels conflictes bèl·lics que es registren als seus països d’origen.

Ponents d’arreu del món · El Congrés Internacional de Defensors Locals, que inauguraran dimecres el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, comptarà amb la participació de ponents d’Europa i Llatinoamèrica. Destaquen Carlos Constenla, president del Instituto Latinoamericano de Ombusman, Ahmed Galai, membre de la Lliga Tunisiana dels Drets Humans, integrada en el Quartet de Diàleg per la Pau que va rebre el Premi Nobel de la Pau 2015, Hervé Carré, mèdiateur de la ciutat francesa d’Angers, Rita Passemiers, Síndica de la ciutat belga de Gant, Katarina Žeželj, Ombudswoman de Belgrad i Héctor Hugo Cano, personero Municipal de Santiago de Cali, a Colòmbia.

A nivell més local, també seran al LOIC José Manuel Bandrés, magistrat del Tribunal Suprem, Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, Assumpció Vilà, Síndica de Barcelona, David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, i Teresa Crespo, presidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS). Pel que fa als participants, el LOIC16 comptarà amb representants de sindicatures de l’Estat espanyol, França, Bèlgica, Rússia, Islàndia, Llatinoamèrica, Sèrbia i Alemanya, entre altres.

  • Compartir