Sou a: Inici / Noticies / La Síndica Municipal de Greuges, Rosa M. Sánchez, presenta la memòria d’activitats de l’any 2023 al ple

La Síndica Municipal de Greuges, Rosa M. Sánchez, presenta la memòria d’activitats de l’any 2023 al ple

S’han rebut un total de 115 peticions i s’han fet 2 recomanacions d’ofici
26-06-2024

La Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, Rosa M. Sánchez, ha presentat davant el plenari municipal el seu informe anual d’activitat corresponent a l’any 2023 aquest dimarts, 25 de juny.

Entre l’1 de gener i el 31 de desembre de l’any passat, la Síndica Municipal va rebre un total de 115 peticions i va fer dues recomanacions d’ofici. D’aquestes 117 accions, 36 van correspondre a Consultes, Assessoraments i Informacions (CAI), 79 van estar emmarcades en el capítol de les Queixes, de les quals 24 son de fora d’Igualada i finalment, 2 van correspondre a Recomanacions d’Ofici.

De tots els casos rebuts, el 51% han estat promoguts per homes, el 44% per dones, i el 5% per Entitats, Associacions i Col·lectius.  

La major part de peticions s’han iniciat de forma presencial, un 60%, a molta distància, un 14% de les peticions s’han realitzat per via telefònica. Aquest any han augmentat les consultes per correu electrònic que han passat del 9% al 20% del total.

Per procedència geogràfica, la majoria de les actuacions corresponen als districtes Centre. Destaquen també les 9 actuacions de l’àmbit municipal traslladades per ciutadans d’altres municipis de l’entorn. Els àmbits de gestió municipal que més casos van concentrar van ser Serveis Jurídics, Policia Local, Mobilitat i Entorn Urbà. Per temàtiques destaquen instàncies, habitatge, sorolls i empadronament.

Les actuacions de la Síndica són gratuïtes per a tothom i es duen a terme amb confidencialitat i vetllant especialment per la intimitat de les persones, actuant sempre en base als principis d’equitat, independència, bona fe i legalitat.

Els interessats a contactar-hi ho poden fer de dilluns a divendres, de 8 a 15h. S’hi pot contactar al telèfon 93 803 19 50, extensió 2553, i al correu electrònic sindicatura@aj-igualada.net.

  • Compartir