Sou a: Inici / Noticies / La Síndica Municipal d'Igualada, a la directiva del Fòrum SD

La Síndica Municipal d'Igualada, a la directiva del Fòrum SD

Lluís Martínez Camps, síndi de Mollet del Vallès, és el nou president del Fòrum de Síndics i Síndiques Locals de Catalunya
07-05-2018
La Síndica Municipal d'Igualada, a la directiva del Fòrum SD

Foto: Fòrum SD

Lluís Martínez Camps, Síndic Personer de Mollet del Vallès, és el nou president del Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores de Catalunya (FòrumSD) després que l’escollís l’Assemblea Extraordinària de l’entitat celebrada ahir, dijous 3 de maig de 2018, a Santa Coloma de Gramenet. Martínez Camps substituirà en el càrrec a Joan Barrera, Síndic de Cornellà, i es posarà al capdavant d’una junta directiva renovada seguint criteris de paritat.

El nou òrgan directiu del FòrumSD està integrat per M. Assumpció Vilà, Síndica de Greuges de Barcelona; Isabel Marquès, Síndica municipal Greuges de Terrassa; Ramon Palacio, Síndic municipal de Greuges de Sant Cugat del Vallès; Rosa M. Sánchez, Síndica municipal de Greuges d'Igualada; Josep Rius, Síndic municipal de Greuges de Sant Feliu de Guíxols; Milagros Calleja, Síndica de Greuges de Rubí i Joan Sala, Síndic municipal de Greuges de Vic.

L’objectiu principal de la nova etapa iniciada amb el relleu al capdavant del FòrumSD és aprofundir en el paper de l’entitat com a plataforma de serveis per als seus associats per tal d’aprofitar el moment d’expansió i consolidació que viuen les sindicatures locals. El els darrers mesos s’han creat noves defensories a ciutats com l’Hospitalet del Llobregat, Vic, Alella o Calella i s’han renovat els defensors/es de La Seu d’Urgell, Palafrugell, Sabadell, Sant Cugat, Sant Feliu del Llobregat, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Vilanova del Vallès i Vilanova i la Geltrú. “Tot plegat ha comportat un engrandiment i una renovació del FòrumSD que cal aprofitar per impulsar la nostra vessant com a punt de trobada i intercanvi d’experiències i com a eina de suport als síndics i síndiques”, apunta Lluís Martínez Camps.

El nou president i la nova junta directiva s’han fixat també com a objectius desenvolupar estratègies per posar encara més en valor les sindicatures locals de forma que el FòrumSD esdevingui també una palanca per a la creació de nous organismes municipals de defensa dels Drets de la Ciutadania.

Per aconseguir aquestes finalitats, el pla de treball del FòrumSD per als propers mesos inclou des de la inauguració d’un nou espai web fins a la realització de jornades i cursos de formació sobre Ètica i Bon Govern, Comunicació i noves sindicatures o Sindicatures locals i Dret a la Ciutat, entre d’altres. La nova Junta també emprendrà una renovació dels estatuts per tal d’adaptar-los a la realitat actual i potenciarà les relacions amb administracions supramunicipals, entitats municipalistes, universitats i associacions i plataformes de defensa dels Drets Humans.

Sobre el Fòrum SD · El FòrumSD és una associació sense ànim de lucre formada pels síndics, síndiques, defensors i defensores dels Ajuntaments de Catalunya. Agrupa a un total de 43 sindicatures (38 a Catalunya i 5 a Espanya) que presten servei a més de la meitat de la població del país. Els seus objectius són promoure el creixement i el desenvolupament de la institució, facilitar la seva extensió i implantació als municipis, el desenvolupament de models de treball i d’actuació conjunts, així com disposar d’una xarxa de coordinació, informació, suport, intercanvi i assessorament entre les sindicatures.

(*informació via Fòrum SD)

  • Compartir