Sou a: Inici / Noticies / La Síndica Municipal presenta la memòria d'actuacions 2016

La Síndica Municipal presenta la memòria d'actuacions 2016

Destaca especialment el creixent nombre de consultes que es reben de ciutadans d’altres poblacions de la comarca, més enllà d'Igualada
20-06-2017

En el marc del ple municipal celebrat aquest dimarts, 20 de juny, la Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, Rosa Sánchez, ha presentat  la memòria de l’activitat duta a terme durant l’any 2016. El document es pot consultar AQUÍ.

De les 127 accions comptabilitzades els últims dotze mesos, 56 corresponen a Consultes, Assessoraments i Informacions (CAI) i la resta, 71 en total, a Queixes. El conjunt d’accions de la Síndica s’han incrementat de 110 a 127, amb un marcat augment de les consultes –passant de 17 a 56– i un descens de les queixes –de 92 a 71–. Els àmbits que motiven més queixes a la Sindicatura són encara serveis socials, multes, urbanisme, serveis municipals i ensenyament.

En concret, pel que fa a informació, s’han atès 16 consultes i s’han efectuat 29 assessoraments en temes de competència municipal i 11 de temes extramunicipals. Pel que fa a les queixes, 33 han estat estimades –la persona interessada no estava d’acord amb una resolució presa per l’Ajuntament i la Síndica ha considerat que tenia la raó– i 25 més han estat desestimades –en vista de la documentació aportada i les consultes efectuades, la Síndica ha considerat que la persona interessada no tenia la raó–. A dia d’avui, hi ha 9 queixes més en tramitació oberta i 4 han estat arxivades per desistiment, és a dir, que la persona interessada no ha aportat la documentació sol·licitada per justificar la seva reclamació. Durant tot l’any passat, la Síndica no va haver d’obrir cap actuació d’ofici.

Rosa Sánchez ha destacat també de manera especial el creixent nombre de consultes que es reben de ciutadans d’altres poblacions de la comarca, un fet que, al seu entendre, posa de manifest la necessitat aquesta figura es normalitzi en un major nombre de municipis catalans. Les actuacions de la Síndica són gratuïtes per a tothom i es duen a terme amb confidencialitat i vetllant especialment per la intimitat de les persones, actuant sempre en base als principis d’equitat, independència, bona fe i legalitat.

Els interessats a contactar amb la Síndica ho poden fer de dilluns a divendres, de 8 a 15h. Els dilluns fa atenció presencial a hores convingudes a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’edifici principal del consistori; la resta de dies les consultes s’atenen telefònicament i telemàticament. S’hi pot contactar al telèfon 93 803 19 50, extensió 553, i al correu electrònic sindicatura@aj-igualada.net.

  • Compartir