La Taula per la Innovació suma esforços a favor de l’empoderament femení en en l’àmbit tecnològic
La regidora de Promoció de la Ciutat, Patricia Illa, acompanyada de representants d’entitats i col·lectius que integren la Taula d’Innovació, ha presentat aquest dimecres el primer repte d’aquest instrument creat per fer front conjuntament a objectius de ciutat que requereixen d’innovació en el seu enfocament. En la presentació també hi ha participat Paula Arias, gerent de la Unió Empresarial de l’Anoia, Magda Valls, directora de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Maite López, responsable de la Comissió de Dones TIC de TIC Anoia, i Josep M. Comaposada, director de l’Institut Milà i Fontanals.
Illa ha destacat l’objectiu que Igualada esdevingui un referent de país en l’àmbit de la innovació i ha posat en valor les diverses accions i projectes que s’hi ha desenvolupat els darrers anys vinculats amb la tecnologia. La tinenta d’alcalde ha explicat que la Taula per la Innovació, a través del treball en xarxa, s’ha marcat ja el primer objectiu, que és el d’empoderar les nenes i noies per ajudar-les a fomentar el seu interès pels àmbits científic i tecnològic.
Amb aquest mateix objectiu, els representants de les diverses entitats i institucions han presentat diferents accions que treballen aquest empoderament femení. Així, Paula Arias ha recordat que la Unió Empresarial ja va crear la Comissió UEA Inquieta, amb la finalitat de donar visibilitat a la dona en el món empresarial i econòmic. La comissió treballa per resoldre la manca de dones en llocs de treball de perfils tècnics i ha esmentat entre altes exemples la difusió del projecte Stem Amb Tu, destinat a fomentar les vocacions en ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques.
Magda Valls ha explicat els estudis d’àmbit TIC integrats a l’Escola Politècnica Superior i la feina a favor de la promoció de vocacions tecnològiques, molt especialment entre les noies, perquè cal incloure la manera femenina en la manera com s’afronten els reptes tecnològics de futur de la societat.
Maite López ha explicat que la Comissió Dones TIC va néixer fa un any i mig, per la necessitat precisament de cobrir aquesta absència femenina en aquest sector tecnològic, que té una forta presència en el nostre territori. La comissió desenvolupa activitats per incentivar les vocacions tecnològiques i fomentar el talent femení.
Josep M. Comaposada ha explicat que, com a centre formador de referència, l’Institut Milà i Fontanals treballa per promoure la formació tecnològica. Tot seguit ha esmentat la col·laboració amb el SOC en accions formatives en l’àmbit tecnològic i industrial i també s’ha referit a les bonificacions en els preus de les taxes de les matrícules a les quals es poden acollir les noies que estudien aquests tipus de graus.