Sou a: Inici / Noticies / La Generalitat connecta amb fibra òptica Igualada, Vilafranca i Vilanova

La Generalitat connecta amb fibra òptica Igualada, Vilafranca i Vilanova

Aquest projecte que es va iniciar el juliol de 2015 i que connecta mitjançant la fibra òptica les tres capitals, utilitza la infraestructura viària de l'Eix Diagonal (C-15)
17-03-2017
La Generalitat connecta amb fibra òptica Igualada, Vilafranca i Vilanova

Foto: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

La consellera de presidència de la Generalitat, Neus Munté, el secretari de Telecomunicacions i Ciberseguretat, Jordi Puigneró i els alcaldes i alcaldessa d'Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú han presentat a l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis el desplegament de la fibra òptica per l'Eix Diagonal. Aquest projecte que es va iniciar el juliol de 2015 i que connecta mitjançant la fibra òptica Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, utilitzant la infraestructura viària de l'Eix Diagonal (C-15), és ja una realitat.

"Aquest projecte de país", tal i com l'ha qualificat el secretari de Telecomunicacions i Ciberseguretat del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha suposat una inversió de 375.000 euros, amb el desplegament de 40 km de xarxa de fibra òptica; 5 operadors catalans donant servei (XOC, XTA, Anxanet, Tecnocolor i Iguana); 7 municipis amb servei (Igualada, Capellades, La Pobla de Claramunt, La Granada, Santa Fe del Penedès, Vilafranca del Penedès i VNG); 2 municipis en projecció (Canyelles i Sant Miquel d'Olèrdola) i 8 municipis a l'àrea d'influència (Cabrera d'Igualada, El Pla del Penedès, Font-rubí, Mediona, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Torrelavit i Vallbona d'Anoia). Segons el secretari Puigneró "és una infraestructura que dóna servei als municipis i esdevé un eix fonamental per ajudar i donar competitivitat al teixit econòmic i empresarial del territori". Així mateix, Jordi Puigneró ha explicat que el desplegament de la fibra òptica per l'Eix Diagonal s'inclou dins l'estratègia de país que té el Govern de la Generalitat per tal que Catalunya no quedi exclosa de la revolució digital on les infraestructures de comunicació electròniques són fonamentals. En aquest sentit, Jordi Puigneró ha anunciat que en el marc de l'Agenda Digital Europea "el 2020 totes les capitals de comarca del país estaran connectades mitjançant aquesta xarxa de la Generalitat i tots els municipis catalans estaran proveïts d'una connectivitat mínima de 30 megabits".

La consellera de presidència de la Generalitat, Neus Munté, ha presidit aquest acte institucional on també hi ha participat els alcaldes d'Igualada, Marc Castells, de Vilafranca del Penedès, Pere Regull i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, qui ha comparat la importància del desplegament de la xarxa de fibra òptica amb altres fets històrics per a la ciutat i la comarca com "l'arribada del ferrocarril el 1881, l'autopista Pau Casals i els túnels del Garraf, la C-15 i ara la xarxa de fibra òptica que connecta els municipis de l'Eix Diagonal". Per a Marc Castells, amb aquest desplegament "la C-15 es converteix en quelcom més que una carretera i una via de transport, esdevé una veritable columna vertebral entre les capitals de l'Eix Diagonal que ha de contribuir a desenvolupar encara més l'economia del territori".

Finalment la consellera de presidència Neus Munté s'ha referit a la voluntat del Govern de la Generalitat de fer de Catalunya un país capdavanter "en aquesta 4a revolució vinculada a les TIC". Per a la consellera Munté "és una prioritat de país per millorar el progrés social i econòmic que garanteix la igualtat d'oportunitats i ens fa avançar en un model de creixement pel qual la Generalitat ha apostat des de fa uns anys". A la presentació del desplegament de la xarxa de fibra òptica també hi ha assistit l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet i regidors de les Corporacions Locals esmentades. En representació del Consistori vilanoví hi ha assistit la segona tinenta d'alcaldia i regidoria de Recursos Humans i Seguretat, Glòria Garcia, que també és presidenta del Consell Comarcal del Garraf; la quarta tinenta d'alcaldia i regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens; el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet i el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Gerard Llobet.

El projecte de desplegament de la xarxa troncal de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya per la C15 (Eix Diagonal) ha partit del node ubicat a l'edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú fins al punt d'interconnexió de la C15 amb l'A2, a Igualada.

(*informació via Ajuntament de Vilanova i la Geltrú)

  • Compartir