Sou a: Inici / Noticies / La Xarxa d'Igualada porta 'Els músics de Bremen' a Igualada

La Xarxa d'Igualada porta 'Els músics de Bremen' a Igualada

Sim Salabim és una companyia professional de teatre infantil i familiar amb més de vint-i-cinc anys d’experiència
02-10-2018

Aquest diumenge, 7 d’octubre, a les 12:15h, la companyia Sim Salabim presentarà el seu espectacle Els músics de Bremen al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada. El preu de les entrades és de 6 euros; 5 euros per als socis de la Xarxa d'Igualada. Les entrades es vendran una hora abans de la funció, al vestíbul de l’Ateneu Igualadí.

La companyia · Sim Salabim és una companyia professional de teatre infantil i familiar amb més de 25 anys d’experiència. Fan espectacles musicals, amb titelles i actors, amb música de piano en directe. Els representen als teatres de programació estable de tot Catalunya i la península i, a més, porten més de deu anys fent campanyes escolars.

La companyia prepara els seus espectacles tenint cura dels guions o les adaptacions de contes clàssics amb un estil propi. Composen la música i creen la lletra de les cançons, dissenyen i confeccionen el vestuari i construeixen les escenografies. Volen transmetre al públic valors com la tolerància i el respecte, fomentar la imaginació i la creativitat de grans i petits i l’amor per la natura i les persones.

Tenen una desena d’espectacles en cartellera, alguns dels quals ja s’han pogut veure a Igualada: Els músics de Bremen, El conte de Nadal, El follet i el sabater, Les set cabretes, El trencanous, L’arbre feliç i La màgica volta al món.

Els responsables d’aquest espectacle són uns artistes polifacètics i rigorosos que tenen cura de tots els detalls. Els titelles han estat construïts pel titellaire i constructor Martí Doy, un dels millors mestres artesans, que fa titelles per a moltes companyies catalanes.  Lluís Petra ha fet l’adaptació i el guió de l’obra, a més de la composició musical i les cançons, acompanyat de Xevi Compte. Pilar Nieto, que ha fet el vestuari, i el mateix Lluís Petra, són els intèrprets de l’espectacle que, a més de cantar, manipulen els titelles. Els acompanya al piano en Bru Ferri.

Els músics de Bremen · Escrita pels germans Grimm, l'obra explica les trifulques de quatre animals –un gat, un gos, un ase i un gall– que es veuen obligats a deixar les feines que feien, perquè uns lladregots els han robat tot el material amb què treballaven.

Per casualitat troben un ban. En ell, el batlle de la ciutat de Bremen explica que els ciutadans estan molt tristos i moixos, i que busquen músics que els tornin l’alegria. Els quatre animals decideixen anar junts cap a Bremen i intentar ajudar-los Qui ha dit que aquestes bèsties ja no serveixen per a res?

Mai no és tard per tornar a començar. Abans, però, es troben amb els lladregots que estan saquejant la comarca i decideixen donar-los una bona lliçó. L’espectacle fomenta el respecte envers els animals i valors com l’astúcia, el treball en equip, l’empatia i la generositat.

(*informació via La Xarxa d'Igualada)

  • Compartir