Sou a: Inici / Noticies / La Xarxa d'Igualada porta 'Plors de cocodril', diumenge a l'Ateneu

La Xarxa d'Igualada porta 'Plors de cocodril', diumenge a l'Ateneu

És el drama d’una persona que, per error, entra a l’estança dels nadons d’una escola bressol i és veu en l’obligació d’adormir-los de nou
27-02-2018

Després d’un cap de setmana intens per celebrar el seu 40è aniversari, el grup Xarxa Igualada ha programat una nova sessió de teatre per a tota la família. El proper diumenge, dia 4 de març, a les 12:15h, al Teatre Municipal l’Ateneu es representarà Plors de cocodril.

És el drama d’una persona que, per error, entra a l’estança dels nadons d’una escola bressol i és veu en l’obligació d’adormir-los de nou abans de sortir. És un viatge en què, només començar, ja no hi veu la sortida, però que li servirà de ben segur per   redescobrir un món sensorial que creia oblidat.

L’espectacle, que es va estrenar a La Mostra d’Igualada, és interpretat per Pere Romagosa i dirigit per Andreu Martínez. El preu de les entrades és de 6 euros, i de 5 euros per als socis de La Xarxa. Les entrades es poden comprar el mateix diumenge, des d’una hora abans, al vestíbul de l’Ateneu.

La Pera Llimonera ·  La Companyia La Pera Llimonera va ser creada l'any 1993 per Pere Casanovas i Pere Romagosa. Anteriorment havien estudiat junts a l'Escola "El Timbal" i al "Col·legi de Teatre" de Barcelona i treballat amb les Companyies de Teatre El Llamp, The Village Idiots (Jocs Olímpics/Barcelona' 92) i en diverses col·laboracions amb La Cubana. Al gener del 2016 s’incorpora en Sergi Casanovas com a nou actor de la companyia, després d’estudiar al Col·legi del Teatre i a l’Escola de Clowns de la Merche Ochoa.

Des de 1993 fins ara han actuat en nombrosos festivals i han realitzat més de 2.000 actuacions arreu de Catalunya, Espanya i Andorra, amb els seus espectacles: Rucs. La Maledicció del Bruixot, Qvo No Vadis, Llorenç de l'Àvia i la Catifa Voladora, Grim, Grim o la Blancallops i els 7 porquets i Tortuga l’illa d’en Tresot.

La Pera Llimonera s’ha caracteritzat, des dels seus inicis, per la posada en escena d’espectacles de creació. Durant prop de vint-i-cinc anys, han fet arribar als espectadors vivències, sentiments, actituds i sensacions, explicant i interpretant històries inventades que eren dins la seva imaginació, agafant, a voltes personatges, a voltes situacions d’altres narracions i altres contes, però sempre mitjançant la improvisació com a eina de treball i d’estimulació de la creativitat.

A partir del joc teatral dels joglars, clowns i bufons, i utilitzant la improvisació com a base per a la creació dels espectacles, han anat consolidant un estil propi, en el qual els textos, senzills i directes, plens de jocs de paraules, complementats pel gest i la imatge, són les claus per arribar al públic.

Plors de cocodril · Foscor, un “silenci de son” omple l’habitació d’una escola bressol on els més petits, els nadons, dormen la migdiada. Quants són? No ho sabem, però de ben segur que n’hi ha uns quants. N’hi ha set!!!  Això sí, de moment, tots dormen.

S’obre la porta i algú entra, Qui és? La senyoreta? No, és un l’electricista que ve per canviar una bombeta fosa. Li sona el telèfon. Ah, és el seu company que l’espera per esmorzar. Res, uns minuts i serà amb ell. Canvia la bombeta però en obrir el llum per comprovar si ja funciona s’adona d’on és. Ara sí, sense fer soroll intentarà tornar enrere, sortir, tancar la porta i que ningú es desperti. Però, ja és massa tard. Algú comença a plorar!  Els seus plors en desperten un altre, i un altre, i un altre...  Què ha de fer? Marxar? No s’atreveix, no pot deixar-los plorant. Sona de nou el telèfon, però amb els nervis, li cau i el perd en la foscor. Sembla que ara ja ploren tots.

Després d’uns moments de pànic i de total desconcert aconsegueix a poc a poc restablir la calma. Els gronxarà, acaronarà i els tranquil·litzarà. Descobrirà estratègies  i aptituds davant dels més petits que mai no hauria imaginat. Els plors es convertiran en riures. Trastejarà els llitets d’una banda a l’altra com si fossin cotxes a gran velocitat, travessaran túnels d’altes muntanyes i s’amagarà per escapar de fantasmes  que els volen espantar... Ballarà valsos, cantarà a la lluna i somiaran que els biberons i els bolquers floten per l’espai. Explicarà històries de cocodrils que bavegen i de germans més grans. Tornarà a jugar i retrobarà el nen que porta dins i que li permetrà sentir-se proper a aquells de qui es creia tan distant.

(*informació via La Xarxa d'Igualada)

  • Compartir