Sou a: Inici / Noticies / La Xarxa d'Igualada proposa 'La princesa en texans'

La Xarxa d'Igualada proposa 'La princesa en texans'

Clara Gavaldà i Joan Cirera, la Companyia Sgratta, fa més de vint anys que expliquen contes arreu i creen espectacles per al públic familiar
12-03-2019

El proper diumenge, 17 de març, a les 12:15h, la Xarxa d'Igualada presentarà el penúltim espectacle de la temporada, La princesa en texans, al Teatre Municipal l’Ateneu. Clara Gavaldà i Joan Cirera fa més de vint anys que expliquen contes arreu i creen espectacles per al públic familiar, primer amb el grup Nets i Polits i després amb deParranda. Al novembre de 2012 van crear La Companyia Sgratta i a l’estiu de 2013 van estrenar amb gran èxit el seu primer espectacle Sol amb la Lluna.

Les entrades tenen un preu de 6 euros, 5 euros per als socis de Xarxa. Es podran comprar al vestíbul del teatre, des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.

La princesa en texans · Al país del Poble Sec fa temps que no hi plou, i per acabar-ho d’arreglar, un terrorífic drac es beu la poca aigua que raja de la Font Dolça. Aconseguirà la princesa Maribel fer fora el drac? Ho aconseguirà el cavaller? Arribarà finalment l’aigua al poble? Prepareu-vos, perquè dos peculiars venedors ambulants ens explicaran aquesta fantàstica llegenda. Coneixerem una princesa molt especial, que amb l’ajuda d'una pila de personatges entranyables i divertits, ens ensenyarà que l’important no és qui ets, sinó com ets. Una obra de teatre familiar per trencar estereotips i fer-se un tip de riure.

L’obra es basa en El país del poble sec de Clara Gavaldà i Joel Joan. La mateixa Clara i Joan Cirera han escrit aquest espectacle i en són els seus intèrprets. La música és de David Moreno i Paula Crespo és la dissenyadora de la il·luminació. Les coreografies són de Guillem Cirera. L’escenografia és de Joan Careta i el Popo-up de Roiberta Brida. Nídia Tusal ha dissenyat el vestuari i l’ha confeccionat conjuntament amb Marta Pell.  

La companyia Sgratta · Clara Gavaldà Guiteras (Avinyó 1974) ja de ben petita ha participat en diversos muntatges amateurs i encara ara no ho ha deixat, ja que participa de forma regular als muntatges del Grup de Teatre d’Avinyó. A partir de 1997 entra a la companyia Nets i Polits, la filial infantil de la companyia de teatre de carrer Gog i Magog, on feia d’animadora, actriu i xanquera en els espectacles Animalció (1996), Spum! (1998) i diversos muntatges a mida. Seguidament amb deParranda presenten Nem de parranda (2000), Banquet d’històries (2000), Tela Marinera (2002), El Regal de la princesa (2004). A partir d’aquest moment es dedica a fer de rondallaire explicant contes en biblioteques, escoles i treballant per a editorials. Al llarg d’aquests anys també ha impartit cursos de narració de contes i ha rebut classes de formació musical. Finalment amb La Companyia Sgratta ha creat i interpretat Sol amb la Lluna (2013) i De què fan olor els pets? (2016).

Joan Cirera Pintó (Manresa 1976) després de participar en diversos muntatges amateurs i de fer alguns cursos de teatre, decideix que això de fer teatre no està fet per a ell i es posa a estudiar imatge i so amb la idea de ser tècnic. A partir d’aquí passa a estar del 1997 al 2000 a la companyia Nets i Polits, la filial infantil de la companyia de teatre de carrer Gog i Magog, on a més de portar la part tècnica també feia d’animador i xanquer en els espectacles Animalció (1996), Spum! (1998) i diversos muntatges a mida. Seguidament comença a fer ‘hores del conte’ a biblioteques i amb deParranda presenten Nem de parranda (2000), Banquet d’històries (2000), Tela Marinera (2002), El Regal de la princesa (2004), El Sarau (2005), Cacau de contes (2006), Revetlla (2008), Guirigall (2009) i la reposició de Banquet d’històries (2011). Companyia Sgratta ha creat i interpretat Sol amb la Lluna (2013) i De què fan olor els pets? (2016).

(*informació via La Xarxa d'Igualada)

  • Compartir