Sou a: Inici / Noticies / La Xarxa d'Igualada proposa l'espectacle 'Kàtia'

La Xarxa d'Igualada proposa l'espectacle 'Kàtia'

La jove companyia Ka teatre, formada per les actrius anoienques Maria Berenguer i Montse Pelfort, presenten el seu primer muntatge
19-02-2019

La jove companyia Ka teatre, formada per les actrius anoienques Maria Berenguer i Montse Pelfort, presenten el seu primer muntatge, Kàtia, que ja s’ha pogut veure al Teatre de l’Aurora i a la Mostra Igualada i en diverses localitats catalanes. Parteixen d'un llenguatge multidisciplinari en què combinen la interpretació amb titelles, música i objectes i parlen d’un tema ben actual: les adopcions internacionals.

L’obra es podrà veure al Teatre Municipal l’Ateneu d'Igualada, de la mà de La Xarxa d'Igualada, el proper diumenge, 24 de febrer, a les 12:15h. Les entrades tenen un preu de 6 euros, 5 euros per als socis de La Xarxa. La venda d’entrades es farà al vestíbul de l’Ateneu Igualadí el mateix diumenge, des d’una hora abans de l’inici de la funció. L’espectacle compta amb el suport del Programa.cat del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona.

Kàtia, la vida amb ulls de nena · La Kàtia, una nena de 7 anys, fa la maleta i emprèn un viatge cap a Rússia, l’aventura de la seva vida, que viurà acompanyada de la seva mare. Porta un cistell al cap per captar totes les idees i unes ulleres sense vidre que li fan veure el món. Trobarà el que busca?

Kàtia és un espectacle de teatre visual que parla de la necessitat de retrobar-se amb les arrels, de voler saber, de la necessitat de trobar els orígens, de la voluntat de recordar i entendre d’on venim. És la història d’una mare i una filla que emprenen un viatge al país de naixement de la nena per mirar de respondre les preguntes que es planteja la petita. Aquest espectacle parla de l’adopció, dels interrogants que desperta, dels neguits que motiva, i ho fa a través d’una història plena de joc i aventura a la recerca d’un objecte ben quotidià: una foto de quan era petita. Creu que només a l’orfenat, el lloc on va passar els seus primers dies, la podrà trobar.

L’espectacle s’adreça a tots els públics a partir de 5 anys i compta amb la idea original de Ka Teatre, la dramatúrgia i direcció de Víctor Borràs, la interpretació, de Montse Pelfort i Maria Berenguer, la música de Montse Pelfort i Lluís Cartes, el vestuari de Nídia Tusal i la il·luminació de Paula Crespo. La producció la signa La Casa del Teatre Nu, de mans de Maria Hervàs i Gerard Palomas.

L’espectacle de teatre visual Kàtia va guanyar el Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada, en la seva segona edició, un guardó impulsat per l’associació Xarxa Alcover, que consisteix en una gira pel territori de parla catalana. El jurat va valorar el fet que l’obra sigui “molt fresca, planera, original i de qualitat, amb un tema que pot arribar molt bé als nens i nenes, així com a totes les franges d’edat”. Kàtia, amb el seu magnetisme, aconsegueix despertar l’emoció del públic i molts somriures.

(*informació via La Xarxa d'Igualada)

 

 

 

  • Compartir