Sou a: Inici / Noticies / La Xarxa d'Igualada proposa un 'Aladdin' per al públic jove

La Xarxa d'Igualada proposa un 'Aladdin' per al públic jove

Uns elements escenogràfics mòbils i una pantalla de projecció arrodoneixen un espectacle ple de coreografies trepidants i temes musicals amb molta força.
26-01-2016

Dani Cherta ha escrit i dirigeix, Aladdin #the popmusical, que compta amb la música de Keco Pujol, l’escenografia de Víctor Peralta, el vestuari d’Antonio Harillo i les coreografies de Meri Bonet. L’espectacle es podrà veure aquest diumenge, dia 31 de gener, a les 18h al Teatre Municipal l’Ateneu. Aladdin és la nova producció de La Roda, una companyia de teatre especialitzada a oferir musicals basats en contes clàssics. En la versió de Cherta, Aladdin ja no és un lladre que es passeja pels carrers de Bagdad, sinó un jove de Los Angeles que té un grup de música amb els seus amics. Uns elements escenogràfics mòbils i una pantalla de projecció arrodoneixen un espectacle ple de coreografies trepidants i temes musicals amb molta força que qüestiona la fama en un món que gira ràpid i busca l’impacte mediàtic.

Quinzè aniversari de la companyia · La Companyia de Teatre La Roda va néixer l’any 2002 amb uns objectius molt clars: crear espectacles de gran qualitat (tant estètica com teatral) per a un públic familiar, educar els nens i nenes utilitzant valors actuals (socials i intel·lectuals) sense caure en els tòpics i no oblidar mai que el teatre per a públic familiar, a part d’educar, ha de divertir, distreure i interessar.

En aquests anys, la Companyia de Teatre La Roda ha realitzat diversos espectacles: Neil i els planetes, Robinson Crusoe i el mapa del tresor, El Geperut de Notre Dame, La volta al món en 80 dies, Pastorets, cap a Betlem!!, El Flautista d’Hamelín, Hansel i Gretel i La rateta que escombrava l’escaleta, La Ventafocs, el musical amb ritme dels 50 i La princesa i el pèsol que han participat a les programacions infantils d’arreu de Catalunya i a diversos festivals i fires d’arreu de l’estat.

Un Aladdin per reflexionar sobre la fama · Els intèrprets del musical són Víctor Gómez (Los Miserables, Grease, Dies Normals), Jana Gómez (La Bella y la Bèstia, Rent), Miguel Ángel Sánchez (Per sobre de totes les coses), Pol Nubiala (Boig per tu), Júlia Bonjoch (Els Fantàstics de Geronimo Stilton, SP3 del Club Súper 3), Roger Sahuquillo (Shrek) i Jordi González (La Ventafocs, el musical amb ritme dels 50, Hansel i Gretel).

Aladdin és un dels components del grup musical Top Flash. Es presenten al concurs televisiu Star Band, on els vencedors obtenen una gira i l'enregistrament del seu primer disc. Guanyar el concurs no serà fàcil. La guitarra d'Aladdin s'ha trencat i el jove no es pot permetre comprar-ne una de nova. Però gràcies a una llàntia màgica i el poder del Geni que la custodia, l'Aladdin obtindrà tres desitjos. Sabrà triar els adequats per poder fer realitat el seu somni?. 

Vivim en un entorn audiovisual i tecnològic farcit de programes que fomenten la fama dels infants i joves a qualsevol preu. Dia i nit pugen als escenaris i platós d’arreu infinitat de joves que viuen el seu moment de glòria pel sol fet de sortir als mitjans una estona. A vegades ni tan sols cal destacar en cap camp artístic, cultural o intel·lectual. Aladdin #‎ThePopMusical no és una crítica a la fama, sinó al fet d’assolir-la gratuïtament, sense valors com l’esforç, l’esperit crític o la cooperació. L’espectacle reflexiona sobre el paper de les xarxes socials en infants i joves, i com aquestes han comportat una nova manera de relacionar-se. També sobre com es gestiona la fama. La fama dura un minut, però el canvi en la personalitat i les relacions socials i afectives del jove pot durar tota la vida. Per això és important evitar escenaris de risc i donar les eines per a l’autogestió d’aquestes circumstàncies.i fer reflexionar a petits i grans sobre la repercussió que pot tenir la fama en les seves vides. 

La Roda Produccions proposa una comèdia divertida i actual, adreçada al públic familiar i amb molta marxa. Un espectacle musical ple de talent i whatsapps, però també de superació, treball en equip i il·lusions. Només cal que freguem la llàntia meravellosa i ens disposem a somiar.

Les entrades es poden comprar el dissabte de de 18:30 a 19:30h al vestíbul de l’Ateneu i una hora abans de la funció. El preu per als socis és de 6 euros i de 9 euros per a la resta.

(*notícia via La Xarxa d'Igualada)

 

  • Compartir