Sou a: Inici / Noticies / La Xarxa d'Igualada proposa 'Zaquizamí' el 21 d'octubre

La Xarxa d'Igualada proposa 'Zaquizamí' el 21 d'octubre

Zaquizamí és un espectacle vitalista en què joguines i andròmines abandonades en unes golfes cobren vida
15-10-2018
La Xarxa d'Igualada proposa 'Zaquizamí' el 21 d'octubre

Foto: Manuel

La Xarxa d'Igualada continua el seu 40è aniversari amb un espectacle de dansa: Zaquizamí de la companyia Roberto G. Alonso. La funció tindrà lloc aquest diumenge, 21 d’octubre, a les 18h al Teatre Municipal l’Ateneu d'Igualada. La venda d’entrades es farà al vestíbul de l’Ateneu Igualadí el mateix diumenge, des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle. Tenen un preu de 6 euros, 5 euros per als socis de La Xarxa.

Zaquizamí és un espectacle vitalista en què joguines i andròmines abandonades en unes golfes cobren vida, busquen noves oportunitats i fan dels seus defectes virtuts. Un cant a la diversitat, a la solidaritat i a l’esperit de superació. Una proposta de dansa que agradarà a petits i grans. L’espectacle compta amb el suport del Programa.cat del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona.

Uns trastos que cobren vida ·  A totes les llars sempre hi ha un zaquizamí, un espai o estança gran o petita, un racó ple d'andròmines on van a parar els trastos vells que estan en desús, unes golfes amb goteres on fan niu els mussols o un altell de difícil accés on allò que busques és al fons de tot; una habitació fosca, la dels mals endreços, on cada vegada que obres la porta cau alguna capsa, o alguna escombra, o alguna cosa.

Zaquizamí va ser estrenat al Teatre de Salt el 15 de març de 2015 i ha participat en diferents fires i festivals. També ha fet temporada al Teatre Nacional de Catalunya i la campanya escolar Anem al Teatre de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. També ha fet gira per Catalunya i la resta de l’estat espanyol.

L’espectacle consta de petites escenes que evolucionen i s’entrellacen entre sí amb diferents personatges que van cobrant vida al llarg de l’obra, uns personatges imaginaris, com esperits que viuen al nostre zaquizamí, que hi són però que no els veiem i que van donat vida a joguines i objectes inanimats.

Amb els intèrprets Borja Fernández, Laura Marsal i Laia Vancells, que dominen diferents tècniques de dansa, la  proposta pretén ser un cant colorista i vital, plena de màgia i imaginació que vol despertar l'interès, la motivació i l’emoció dels petits tot fent-los gaudir de les arts de la dansa, el moviment i l’escena. En la descoberta del fet teatral, mitjançant l’expressió corporal dels intèrprets i tots els elements que conflueixen en l’escena, als infants se’ls obre un nou mon, esdevenint un regal per als sentits i gaudint d’una experiència global i integradora.

(*informació via La Xarxa d'Igualada)

  • Compartir