Sou a: Inici / Noticies / L'Ajuntament agraeix la implicació d'entitats i ciutadania en la Festa Major

L'Ajuntament agraeix la implicació d'entitats i ciutadania en la Festa Major

Des del departament de Promoció Cultural s’estima que unes 110.000 persones van assistir als 150 actes programats
29-08-2018

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, han fet balanç aquest dimecres, 29 d’agost, de l’edició 2018 de la Festa Major de la capital de l’Anoia, que enguany ha tingut lloc entre els dies 20 i 27 d’agost.

Des del govern municipal s’ha volgut agrair, un any més, “la gran implicació de les entitats culturals, tradicionals i festives i del conjunt de la ciutadania a l’hora de fer possible una festa major molt diversa i que, no només ofereix un nodrit programa amb cent cinquanta propostes que fan gaudir els igualadins, sinó que cada any atrau més visitants arribats de fora”.

També s’ha agraït la tasca dels efectius que han integrat els dispositius de seguretat i prevenció –Policia Local, Mossos d’Esquadra, Creu Roja Anoia, Protecció Civil, Bombers de la Generalitat i Sistema d’Emergències Mèdiques–, del personal de serveis –Brigada Municipal, Taller Àuria i efectius de neteja–, així com de les empreses i professionals que han fet possibles els diferents actes.

Més de 100.000 assistents · Tal i com han avançat Castells i Camps, les estimacions del departament de Promoció Cultural conclouen que el conjunt de propostes de la Festa Major ha concentrat al voltant de 110.000 persones. I, segons han explicat també avui, el cost provisional de l’organització dels actes ha estat d’uns 297.000 euros, aproximadament un 14% més que l’any precedent.

Enguany s’han incrementat les activitats proposades, passant de les 140 de l’any 2017 a gairebé 150, i s’ha apostat també per oferir un concert significat, com va ser el de Txarango, que es calcula que va reunir unes 18.000 persones divendres passat al Parc Central. L’alcalde d’Igualada ha afirmat que “la percepció que hem tingut en aquesta edició és que aquesta és una festa que continua creixent i consolidant-se i que, des de la resta del país, cada cop més és contemplada com un referent”.

Actes més destacats · Tant Castells com Camps han posat en valor diferents actes i novetats rellevants d’aquest 2018. Han esmentat, per exemple, “l’excel·lent actuació dels Moixiganguers en l’exhibició castellera de diumenge, l’estrena dels petits gegants de la ciutat, el debut del Ball de Gitanes, la diversitat d’espais i estils pel que fa a les actuacions musicals o el piromusical de final de festa”. El regidor de Promoció Cultural ha conclòs que “el més positiu d’aquesta festa és la col·laboració entre l’Ajuntament i entitats molt diverses, que permeten oferir una celebració molt rica en què tothom hi pot trobar el seu espai”.

IMATGES DE LA FESTA MAJOR A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir