Sou a: Inici / Noticies / L'Ajuntament crearà el Consell Municipal d'Accessibilitat

L'Ajuntament crearà el Consell Municipal d'Accessibilitat

L’òrgan, que es preveu posar en funcionament el 2016, serà punt de trobada amb les entitats i els ciutadans més implicats en aquest àmbit.
18-11-2015

En el ple municipal celebrat aquest dimarts, 17 de novembre, es va aprovar el reglament que ha de regular el futur Consell Municipal d’Accessibilitat, que l’Ajuntament d’Igualada preveu posar en marxa el primer trimestre de 2016. Aquest dimecres n’ha donat més detalls la tinent d’alcalde d’Acció Social, Carme Riera. La responsable de l’àrea afirma que “és deure d’aquest Ajuntament treballar per millorar la qualitat de vida i l’accessibilitat de totes les persones i, per aquest motiu, impulsem aquest nou instrument, entenent en tot cas l’accessibilitat en el sentit més ampli de la paraula, no limitant-la només a allò que afecta pròpiament a la mobilitat, sinó contemplant tot allò que contribueix a fer les persones més autònomes”.

Segons ha explicat, la constitució d’aquest òrgan respon a la voluntat de fomentar la participació ciutadana i crear un punt de trobada on les entitats i els ciutadans que en formin part puguin fer les seves aportacions esdevenint, per tant, un nou instrument “que contribueixi a fer d’Igualada una ciutat millor i més accessible”. La intenció amb la creació del futur Consell Municipal d’Accessibilitat és, apunta Riera, contribuir “a crear un entorn favorable per al conjunt de la ciutadania, partint de la base que l'accessibilitat universal implica que qualsevol persona pugui disposar i utilitzar les infraestructures i els serveis o productes en igualtat de condicions, independentment de la seva condició física, psíquica o sensorial”.

Es preveu que inicialment en formin part aquelles entitats més directament implicades en la matèria, com poden ser la Fundació Privada Àuria, APINAS o ONCE Anoia, a banda de ciutadans que s’han significat en el tema i que seran convidats a títol personal perquè en formin part. Riera assegura que “aquest ha de ser un òrgan de participació sectorial de naturalesa consultiva, que ha de promoure i canalitzar la reflexió conjunta entre l’Ajuntament i les entitats i els ciutadans vinculats a aquest àmbit, generant propostes i, si escau, dinamitzant activitats i programes”.

El Consell Municipal d’Accessibilitat actuarà amb altres òrgans de participació sectorial i amb els diversos departaments i serveis municipals d'Igualada, per tal que les actuacions que puguin anar orientades a aquest objectiu de millora de l’autonomia de totes les persones es facin de manera coordinada i eficaç.

  • Compartir