Sou a: Inici / Noticies / L'Ajuntament d'Igualada valora amb satisfacció i cert escepticisme el projecte de supressió del pas a nivell i soterrament de l’Estació de Ferrocarrils presentat per la Generalitat

L'Ajuntament d'Igualada valora amb satisfacció i cert escepticisme el projecte de supressió del pas a nivell i soterrament de l’Estació de Ferrocarrils presentat per la Generalitat

S'ha treballat durant més d'un any i mig en aquest projecte que es troba avançat i ja compta amb finançament per executar-se
13-07-2022

L’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha valorat amb satisfacció la recent presentació de l’Estudi Informatiu del projecte de supressió del pas a nivell, integració urbana i ampliació de la estació d’Igualada per part de la Generalitat de Catalunya. Castells ha explicat que des de l’Ajuntament es “valora de forma molt positiva aquest anunci que suposarà un gran canvi per la ciutat d’Igualada i donarà resposta a una demanda llargament reclamada per la ciutat suprimint el pas a nivell de l’estació”. Castells però, ha afegit “que cal mirar amb escepticisme l’anunci i seguir treballant perquè la Generalitat l’executi tal i com es contempla ja que històricament s’han fet anuncis similars que no s’han realitzat”. Castells ha afegit que en l’actual projecte “s’ha avançat més que mai, hi ha el finançament per executar-lo reservat per aquesta obra i sembla que serà la definitiva”.

L’estudi de la supressió del pas a nivell proposa el soterrament de la via, modificant la rasant actual i iniciant la cobertura del túnel fins la nova estació d’Igualada que serà soterrada, accessible i estarà ubicada al mateix punt que l’actual. Aquesta important actuació, que suposarà dos anys d’obres, permetrà guanyar un espai públic que fins ara ocupa la infraestructura ferroviària actual. L’objectiu principal, amb el què han treballat els paisatgistes de l’empresa Batlle i Roig, és el de donar la continuïtat al passeig de Jacint Verdaguer més enllà a l’avinguda de Pau Casals al mateix temps que s’incorporen a l’espai públic els elements superficials de la nova estació ferroviària.

Una altra de les importants millores d’aquest projecte és la creació d’un un aparcament soterrat en dos nivells amb 325 places per vehicles i un espai d’estacionament segur per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal. Castells ha destacat que aquesta nova zona d’estacionament “serà àmpliament usada ja que donarà servei a l’estació alhora que també al Centre d’Atenció Primària del Passeig i a l’edifici de la Policia Local que suposen un pol d’activitat molt important a la ciutat”.

El projecte vol promoure la intermodalitat amb altres mitjans de transport i reforça la integració amb l’estació d’autobusos per facilitar les conexions entre les diferents línies de transport públic que donen servei a Igualada i a la Conca d’Òdena.

La línia de ferrocarril d’Igualada-Barcelona no es suprimirà

Responent preguntes de la premsa, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha afirmat contundentment que la línia entre Igualada i Barcelona no es suprimirà. Castells ha explicat que la informació publicada en un estudi dels Ferrocarrils de la Generalitat és una proposta a molt llarg termini i que des de la direcció dels Ferrocarrils de la Generalitat s’ha dit que serà un tema a consensuar amb el territori. Castells ha assegurat “que aquesta supressió no es produirà mentre sigui alcalde ja que defensarem la línia i seguirem treballant per aconseguir que el temps de trajecte pugui ser el menor possible”.    

 

  • Compartir