Sou a: Inici / Noticies / L'Ajuntament enllesteix la redacció del DUPROCIM

L'Ajuntament enllesteix la redacció del DUPROCIM

El nou Document Únic de Protecció Civil Municipal pandèmies, nevades, fred, ventades, inundacions, sismes, risc químic, transport de mercaderies perilloses i emergències aeronàutiques
20-06-2017

L’Ajuntament d’Igualada ha enllestit, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la redacció del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM). El Ple Municipal ha aprovat el document aquest dimarts, 20 de juny, ara se sotmetrà a un període d’exposició pública i al·legacions i, posteriorment, serà traslladat a la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, que és qui l’ha d’homologar definitivament. Serà aleshores quan quedarà derogat l’actual Pla Bàsic de Protecció Civil Municipal i qualsevol futura actuació davant d’una emergència a la capital de l’Anoia seguirà exclusivament aquest DUPROCIM.

El nou Document Únic de Protecció Civil Municipal, que s’ha elaborat tenint en compte específicament tant la climatologia, com les infraestructures i les activitats de risc a Igualada, detalla actuacions davant pandèmies, nevades, fred, ventades, inundacions, sismes, risc químic, risc de transports de mercaderies perilloses i risc d’emergències aeronàutiques.

Per a cadascun d’aquests supòsits, s’hi especifiquen els efectius i recursos que cal mobilitzar, els elements vulnerables, el procediment operatiu –amb sistema d’avisos i amb criteris d’actuació i nivells d’alerta, tasques preventives i operatius per a cada nivell–, les mesures de protecció a la població –amb zones d’allunyament i pautes de confinament–, els centres d’acollida, el catàleg de mitjans i recursos, el directori dels efectius necessaris i la cartografia específica per a cada emergència. Qualsevol emergència sobrevinguda i no prevista per aquest document, es regirà pel Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT).

Els objectius amb la redacció i futura adopció del nou DUPROCIM són assolir una òptima reacció en episodis d’emergències, aconseguir la màxima eficàcia i coordinació entre tots els cosses actuants a Igualada, minimitzar els efectes a la ciutat i, sobretot, evitar danys per la població.

 

  • Compartir